1. Home
  2. Vesti
  3. Najprodavaniji VW-ov proizvod je i dalje „Njeno veličanstvo kobasica“
Najprodavaniji VW-ov proizvod je i dalje „Njeno veličanstvo kobasica“
5

Najprodavaniji VW-ov proizvod je i dalje „Njeno veličanstvo kobasica“

4.49K
5
Podelite sa prijateljima:

Čak poseduje i serijski broj.

Da li ste znali koji je Volkswagenov najprodavaniji proizvod? Neko će reći da je to Golf, u jednom periodu „buba“, međutim, najprodavaniji artikal nemačke marke uopšte nije automobil, već kobasica.

Od sedamdesetih godina, VW proizvodi Currywurst  kobasice u fabrici u Volfsburgu. Naravno, u najvećoj meri ih konzumiraju zaposleni, ali dobar deo biva prosleđen dalje.

Prošle godine, Volkswagen je proizveo 6,2 miliona automobila u fabrikama širom sveta (ima ih više od 50). U međuvremenu, fabrika kobasica u Volfsburgu je isporučila osam miliona komada ovog prehrambenog artikla.

Postavlja se pitanje, zašto jedan od najvećih proizvođača automobila na planeti takođe proizvodi mesne proizvode? Dok VW proizvodi hranu za svoje zaposlene u fabrici još od tridesetih godina, 1973. je odlučeno da bi bilo efikasnije da proizvodi kobasice koje će radnici jesti na licu mesta.

Uspeh dotičnog proizvoda, koji konzumiraju desetine hiljada VW-ovih zaposlenih, doveo je do stvaranja ideje da se on može prodavati dalje, pa čak i izvoziti.

Ovaj neuobičajeni deo Volkswagenove delatnosti je nedavno opisao Ričard Hamond, u novoj Discovery seriji, Richard Hammond’s Big. U delu emisije, Hamond se pridružuje proizvodnom procesu, izvlačeći poređenja između proizvodnje kobasica i proizvodnje automobila.

Bivši voditelj Top Geara je takođe upoznao pedesetogodišnju VW-ovu veteranku, Zigrid Vajnman, koja je karijeru započela prošivajući komponente enterijera Volkswagenovih vozila, pre nego što je završila u fabrici kobasica.

Ono što je interesantno je da se VW-ova kobasica može pronaći u direktorijumu komponenti, tako da dok tražite neki zamenski deo, možete zapaziti i serijski broj 199 398 500…

AutoRepublika

(4487)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Pajo bre, ova veteranka možda išla s nama dvojicom u školu, to jest isti razred. Nismo Nemci naravno, no smo matorci 🙂

SemŠali

Valjda se nece pokvariti po izlasku iz fabrike ?

moron

Neki zlobnici bi verovatno rekli da su im kvalitetnije kobasice, nego li TSI motori …

BojanNeki

Jedini VW koji bih da probam.
I da mi je znati samo koliko potencijalnih kupaca, vetarijanaca i vegana, VW gubi na sat posle objavljenog videa.

s mile

nekom prilikom smo bili u nemačkoj, prezentacija mašina u sklopu fabrike, kada su objavili da imamo kobasice i pivo…. for free…. našoj sreći nije bilo kraja… jedino što su poprilično bele… pa u početku malo čudno, ovde kod nas teže da budu tamne…od paprike ili ostalih dodataka