1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto je VW ID.3 bolji od e-Golfa?
Zašto je VW ID.3 bolji od e-Golfa?
0

Zašto je VW ID.3 bolji od e-Golfa?

417
0
Podelite sa prijateljima:

ID.3 je dobio ime po tome što označava treću eru Volkswagena, nakon „bube“ i Golfa. Kompanija smatra da je pitanje vremena kada će zauzeti mesto aktuelnog bestselera.

Naravno, ne treba očekivati da se to dogodi u skoro vreme. Volkswagen prodaje pola miliona popularnog modela iz C segmenta samo u Evropi. Ipak, inovativni elektromobil je već skupio oko 20.000 pretporudžbina. To je solidno, ali poređenja radi, Nissan Leaf je pronašao 38.000 kupaca na Starom kontinentu prošle godine.

Ipak, prvi model baziran na MEB platformi je po mnogo čemu dominantan. Kada je e-Golf stupio na scenu pre nekoliko godina, postao je prvo VW-ovo čisto električno vozilo. Međutim, s autonomijom od samo 230 kilometara i sprintom do stotke za oko 11 sekundi, niko ga nije uzimao zaozbiljno.

Zahvaljujući jedinstvenoj konstrukciji, ID.3 će posedovati standardnih 330 kilometara autonomije, koja se može proširiti sve do 550 kilometara. Ono što je takođe bitno je cena, koja startuje od oko 30.000 evra, odnosno 7.000 manje u odnosu na e-Golf. Novajlija takođe može da se pohvali sistemom brzog punjenja, a za 260 kilometara vožnje, dovoljno je da stoji samo 30 minuta na punjaču.

Sa 204 ks i trenutno dostupnim maksimalnim obrtnim momentom, može da ubrza poput „hot heča“, a sigurno je da će e-Golf i ID.3 biti dodatno upoređivani.

Nemački Auto Bild je naveo nekoliko interesantnih stvari. Primera radi, nema dugmeta za startovanje. Potrebno je samo da uđete u vozilo i stavite ga u poziciju „D“. Na zadnjim sedištima ima više mesta u visini glava i nogu, bez obzira na prisustvo baterije u podu.

Preglednost je dobra, kao kod većine Volkswagena, a s obzirom da nema ništa između prednjih točkova, radijus zaokreta mu je značajno manji.

AutoRepublika

(417)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments