1. Home
  2. Vesti
  3. Opel (Vauxhall) Corsa na britanskom tronu
Opel (Vauxhall) Corsa na britanskom tronu
2

Opel (Vauxhall) Corsa na britanskom tronu

183
2
Podelite sa prijateljima:

Corsa je ubedljiva na Ostrvu! 

Posle jedanaest meseci 2021. godine Opel, odnosno Vauxhall Corsa, beleži odlične prodajne rezultate u Velikoj Britaniji. Ostvareno je 38.306 registracija i sada je sasvim izvesno da će i na kraju godine ovaj model biti na tronu.

Na drugoj poziciji posle novembra našla se Mercedesova A klasa sa 29.510 isporučenih jedinica na britanskom tlu. Trećeplasirani je Volkswagen Polo uz 29.478 dostavljenih primeraka.

Na četvrtom mestu je još jedan Volkswagenov model, ovaj put Golf (28.666), dok su iza njega ostali Nissan Qashqai (27.800) i Kia Sportage (27.297).

Sledi Ford Fiesta, višegodišnji britanski bestseler čija je popularnost ipak značajno opala. Fiesta je do sada upisala ravno 27.000 registracija. Osmoplasirani na listi je domaći adut – Mini, za koji se u dosadašnjem delu godine odlučilo 26.889 kupaca.

Deveti na listi je Ford Puma, još jedan model plavog ovala među Top 10 na britanskom tržištu. Za Pumu se u periodu od januara do novembra odlučilo 26.870 potrošača. Deset najbolje plasiranih kompletirao je BMW Serije 3 sa 26.115 prodatih automobila.

Interesantan je prodajni miks među liderima… U Top 10 su četiri klasična hečbeka iz B segmenta, kao i dva iz kompaktne klase. Tu su i tri pripadnika iz SUV sfere, ali i isto toliko predstavnika premijum niše.

AutoRepublika 

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koliko britanski YT testeri hvale dačiju, zaista se čudim da u TP-10 nema nijedne dačije.

Iznogud Časni

Nisu ni britanci ovnovi, al zato znamo gdje jesu!