1. Home
  2. Vesti
  3. Ford sprema ekstremnije izdanje modela GT
Ford sprema ekstremnije izdanje modela GT
0

Ford sprema ekstremnije izdanje modela GT

235
0
Podelite sa prijateljima:

Ford GT je završio sa profesionalnim takmičenjem na trci 24 časa  Le Mana ranije ovog meseca, ali to ne znači da je američki proizvođač vozila spreman da se povuče i sa serijskim modelima. Na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine, koji se održava od 4. jula, proizvođač će debitovati sa još ekstremnijim izdanjem GT-a.

Novitet će biti sličan onoj verziji koja se takmičio na stazama širom sveta. Ovu vest je objavio Fordov predsednik odeljenja Global Performance Herman Salenbah, a u javnost je puštena samo jedna slika koja nam daje generalnu ideju kako će automobil da izgleda.

To se posebno odnosi na poveći spojler i otvore na krovu, koje su karakteristike LeMan trkača, pa nije isključena ni mogućnost da GT nastavi sa takmičenjem. Mnogo realnija opcija je ona prema kojoj Ford sprema rivala uličnim trkačima kao što je Porsche 911 GT3 RS, a nagađa se da bi model mogao da bude za neko privatno takmičenje gde bi se vlasnici GT-a međusobno trkali. Fabrički agregat zapremine 3,5 litara bi mogao da dobije više snage od fabričkih 647 „konja“.


Pored ovog specijalnog GT-a, na Festivalu brzine će se pojaviti još nekoliko specijalnih Fordova. Tu su novi Mustang Shelby GT500 za koga je nedavno objavljeno da će razvijati čak 760 konjskih snaga, zatim novi Focus ST, pa Fiesta iz reli šampionata, čuveni Capri Turbo Zakspeed iz osamdesetih godina, nekoliko specijalnih modela koje je Ken Blok vozio, šampionski Mustang RTR iz drift serije, nekoliko NASCAR trkača i mnogi drugi.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments