1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Alfin SUV će nositi ime Brennero
Novi Alfin SUV će nositi ime Brennero
14

Novi Alfin SUV će nositi ime Brennero

2.42K
14
Podelite sa prijateljima:

U nedavnoj prošlosti smo već najavljivali budući model marke Alfa Romeo s povišenom pozicijom sedenja i gabaritima koji ga preporučuju za klasifikaciju u B segment. Ali, tada nije bilo znano hoće li se zvati Brennero ili pak Palade. Sada je dilema otklonjena, a pobedilo je duže ime.

Uvodni model u SUV gamu italijanske marke će biti utemeljen na arhitekturi koja je „majka“ i Peugeota 2008, i možemo ga očekivati u serijskoj proizvodnji negde u drugom delu 2023. godine. Pre njega, Stelviju će se u asortimanu apeninskih krosovera pridružiti i model Tonale, koji bi trebalo da se pojavi sredinom naredne godine.

Ne treba posebno naglašavati koliko je važna promocija novih krosovera za Alfu Romeo, pre svega u smislu boljeg iskorišćenja fabričkih kapaciteta grupacije, koja na ovaj način dobija još jednog blizanca u plejadi subkompaktnih krosovera. Ovaj mališan će se sklapati u poljskoj fabrici Fiata Tiši, i neće videti naš Kragujevac, izuzev kao uvozni automobil.

Platforma o kojoj pričamo će biti unapređena, pa će dobiti i drugačiji kodni naziv od izvornog koji glasi e-CMP. Tako će Alfin adut ležati na arhitekturi e-CMP2, a koja će biti prilagođena za istovremenu proizvodnju konvencionalnih, ali i baterijskih modela. Brennero će dobiti i električnu varijantu s Nidecovim elektromotorom i baterijama od kojih se očekuje duži domet od 310 kilometara, koliko karakteriše maleni Peugeot e-2008.

Pored elektromotora pod haubom Brennera, kupci će moći po želji da dobiju i novi 1.2 PureTech koji će nastupiti kao laki hibrid, i koji će sarađivati s novom automatskom transmisijom e-DCT, na kojoj je još PSA radila s kompanijom Punch Powertrain. Novi tip menjača je sposoban, zahvaljujući ugrađenom elektromotoru, da pokrene vozilo čak i pre nego li se aktivira i motor s unutrašnjim sagorevanjem. Dizel ne očekujte pod haubom Brennera.

O tome kako će izgledati buduća ponuda voljenog brenda zvanog Alfa Romeo smo pisali ranije i nije loše podsetiti se tog članka, dok ovde možemo još dodati rekapitulaciju osnovnih informacija koje su dostupne u vezi glavnog junaka ovog izveštaja:

Dakle, doći će kao urbani SUV, s petoro vrata i isto toliko mesta za sedenje. Biće blizanac modela Peugeot 2008 bez mogućnosti naručivanja s integralnim pogonom. Dužina će biti na koti od oko 4,2 metra, dok će ga biti moguće dobiti samo s jednim benzinskim motorom, doduše u više nivoa izlazne snage. Za kraj da kažemo još i da je najavljena početna cena na neskromnom nivou od oko 30 hiljada evra.

AutoRepublika

Izvor: caradisiac

(2420)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Hvala Peugeotu što spasi Alfu,sa čim bi se sprdao da nema Alfe🤣…comment image

BB

Zrebaš naći sliku gdje umjesto stopa ostavlja lavlje tragove, kao u reklami za pivo 😉🦁

Talijan

Ne zelim pezo 2008 sa znakom alfe! Hocu pravu alfu, autenticnu, svoju… Neka pezo bude kopija alfe, samo ne da alfa bude kopija pezoa! Alfa treba da bude svoja, autenticna, divlja, ne senka necija!

Rover

Tako je

Iznogud Časni

Ništa od toga, bila nekad alfa Romeo. Djulija je zadnji model…to će biti na cijeni…

DUDE

Meni ovo smrdi na Opel Mokka, a vama?

Branko

Prava Alfa…😂😂😂 No možda čak bude i uspješna kod “tipkovničara”…🤔

Rikošet

Koliko shvatih novi Alfin SUV će imati francusku e-CMP2 platformu, japanski Nidec elektromotor, francuski hibridni pogon i proizvodiće se u Poljskoj?

Šta će tu biti italijansko, Alfino? Znak i u najboljem slučaju ime.

Kao da su svi sadašnji menadžeri u savremenoj autoindustriji industriji prije nje radili s bijelom tehnikom, televizorima i mobilnim telefonima.

Toliko su je razvodnili i obesmislili, da u njoj nema više ništa zanimljivo…

BB

Alfa je grčko ime 😂🤣😂🤣

Rikošet

U pravi si. Mercedes je recimo špansko, ali u svijetu automobila ne asocira na Španiju. Tako bi trebalo biti i sa Alfom…

BB

Pa odavno je princip da se neki uređaji rade u Kini i onda u skladištu u Grčkoj samo naručiš marku pod kojom će se prodavati… ja sam čuo konkretan primjer za klime (recimo Whirlpool)… Tako da je to odavno prisutno…

Rikošet

A slušaj za klimu se teško emotivno vezati, a za automobile je to moguće posebno nama koji volimo ovaj svijet.

Kad su emocije u pitanju onda ovo prepakivanje nema baš nikakvog smisla…

BB

Pa na emocije oni i udaraju, drugačiji dizajn (nije da nema i istih auta sa različitom značkom) i to odrađuje marketing a mehanika se ista stavlja… Kad sam bio mali, znao sam po zvuku koji je auto, a nove generacije to i ne zanima, i dizajn im je previše…

moron

„… s novom automatskom transmisijom e-DCT, na kojoj je još PSA radila s kompanijom Punch Powertrain. “

Zna li se nešto više o tome ?