1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley će uskoro prikazati „peti model“
Bentley će uskoro prikazati „peti model“
0

Bentley će uskoro prikazati „peti model“

117
0
Podelite sa prijateljima:

Donosimo prvi tizer novog aduta marke Bentley, onog čija je premijera zakazana za 10. maj. Nemamo nikakve pojedinosti o vozilu, a praktično je i nemoguće shvatiti šta se nalazi na slici. Barem ne nakon prvog pogleda na istu. Iz kompanije su jedino naveli da će to biti peti model u gami i da je zamišljeno da ponudi, uobičajenu za ostrvsku marku, dozu komfora za putnike.

Ipak, zagonetka u pogledu toga šta je prikazano na fotografiji nije preteška…

Najavljeni novitet i nije „punomasni novitet“, već modifikacija krosovera s oznakom Bentley Bentayga, i to ona kojom će biti ponuđeno izdašnije međuosovinsko rastojanje. Takvi prototip primerci su uletali u kadrove fotografskih aparata paparaco novinara još od početka 2021. godine.

Ovaj model se može smatrati petim, samo ako uzmemo u obzir različite karoserijske stilove, pa je tako prvih četiri uključilo sledeće modele: kupe Continental GT, kabriolet Continental GT, sedan Flying Spur i bazični krosover Bentayga. Na tizeru je prikazana unutrašnja oplata izduženih zadnjih vrata. Slute se konture naslona za ruke, donjeg džepa i ručke brave, iako je kvaka na vratima pomerena zbog povećanja dužine samih vrata, usled uvećanja razmaka između prednje i zadnje osovine.

S leve strane kolaža su prikazana vrata aktelne Bentayge, dok su s desne strane data vrata na tizeru

Podsetićemo vas da prednju i zadnju osovinu konvencionalne alternative SUV-a s oznakom Bentayga iznosi nemalih 2.995 milimetara, a da je ukupna dužina vozila 5.125 mm. Sudeći po špijunskim fotografijama, na tu dužinu će biti dodato još nekih dvadesetak, trideset centimetara, i to bi sve trebalo da se odrazi na veličinu zadnjih vrata.

Drugi red za sedenje bi tako postao još komforniji, a sigurni smo da je već razrađeno šta će to od dodatnih opcija komfora ponuđeno kod noviteta, a što ne bi bilo moguće da nije došlo do prirasta u veličini grdosije. Kako bilo, sve ćemo saznati već za koji dan.

AutoRepublika

(117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments