1. Home
  2. Vesti
  3. Dobili kaznu jer su (pre)dugo tražili parking mesto
Dobili kaznu jer su (pre)dugo tražili parking mesto
1

Dobili kaznu jer su (pre)dugo tražili parking mesto

369
1
Podelite sa prijateljima:

Ne znam za vas, ali nikako ne podnosim ovo doba godine. Možda je razlog taj što sam kao mladunac radio u prodavnicama kao što su Walmart i K-Mart, koji u periodu posle „crnog petka“ pa sve do Nove godine obično imaju veliku gužvu, ali prosto me izluđuje božićna muzika, i svi oni koji bi da kupe nešto za trećinu originalne cene. Iz tog razloga, ovih dana ne volim da lutam po prodavnicama već sve što mi treba kupim preko interneta i uredno mi stigne na kućnu adresu. Da, baš sam pravi Jenki, zar ne?

Spominjem ovu priču iz razloga što se u Velikoj Britaniji nedavno desio neviđen slučaj, gde je jedna porodica dobila kaznu samo zato što je provela dugo vremena tražeći parking mesto.

Pedesetjednogodišnja Džulijet Satklif se uputila s porodicom u lokalni tržni centar zarad kupovine božićnih poklona, ali kada se pojavila, shvatila je da je parking prostor popunjen. U razgovoru za lokalne medije, konkretno list „The Mirror“, spominje da je provela narednih trinaest minuta vozeći u krug svojim Fordom Fiestom u nadi da će neko napustiti tržni centar i osloboditi parking mesto. Kada se to nije desilo, odlučila je da se vrati kući i zaboravi na celi slučaj.

Ali svega nekoliko sedmica kasnije, dočekao je „hladan tuš“ kada je dobila pismo od parking centra kako duguje 60 britanskih funti (oko 71 evro ili 80 američih dolara) zato što je provela spomenutih trinaest minuta bez da je platila. Džulijet se pokušala žaliti, ali je dobila odgovor da, bez obzira što zapravo nije parkirala, je ipak ušla u parking prostor, a plaća se od momenta kada se rampa digne pri ulasku dok se ne spusti po izlasku.

Ona smatra da takva odluka nije pravedna pošto u ni u jednom momentu nije parkirala vozilo, ugasila motor i izašla iz vozila, ali je ubrzo shvatila da bi žalba bila skuplja (da ne spominjemo i koliko bi rešavanje po tom pitanju potrajalo vremenski) nego sama kazna, pa je odlučila da je plati.


Iz parking mesta nazvanog Smart Parking („Pametni parking“) kažu za pomenuti list The Mirror da je odluka pravedna i da njihove kamere uslikaju tablice pri ulasku, i na osnovu toga odlučuju o finansijskoj nadoknadi. Ova lokacija je i ranije bila u medijima, pošto je jednom građaninu naplatila i za vreme dok je koračao od svog vozila do lokacije gde se parking plaća. a drugoj osobi čak i za vreme dok je čekala u liniji deset minuta da plati parking.

Mnogi su ogorčeni što ne postoje natpisi kada je parking pun, ali jasno je da Smart Parking ne želi da doda tako nešto, jer kako bi u protivnom naplaćivali novac čak i od onih koji nisu u stanju da pronađu slobodno mesto?
A za Džulijet jedan savet iz ličnog iskustva: Devojko, sledeći put koristi Amazon. Proći ćeš jeftinije, dobićeš besplatnu poštarinu i sve će doći na kućnu adresu nakon par dana. I koštaće te mnogo manje živaca…

Zoran Tomasović

(369)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Jel se i u Americi naplaćuje parking u Walmartu?
U Canadi se ne plaća (bar nije dok sam ja bio tamo) Walmartov parking ni u drugim tržnim centrima.U Austriji isto se ne plaća parking nigdje,od Lidla,Spara,Bille,Hofera…