1. Home
  2. Life
  3. Lifestyle
  4. Hoćete da se „igrate“ s čitačima registarskih tablica? – Evo rešenja!
Hoćete da se „igrate“ s čitačima registarskih tablica? – Evo rešenja!

Hoćete da se „igrate“ s čitačima registarskih tablica? – Evo rešenja!

718
0
Podelite sa prijateljima:

Evo kako da se uz modni izraz ujedno poigrate s državnim nadzornim sistemom. Dizajnerka Kejt Rouz je kreirala Adversarial Fashion kolekciju posmatrajući vas kao automobil, ili možda bolje reći nekoliko njih.

Rouz je sa svojom kolekcijom debitovala da DefCon 2019 manifestaciji ranije u toku ovog meseca, a u nju su uključeni uobičajeni detalji kao što su majice i „topići“, uniseks kombat jakne, duksevi s kapuljačom i uske haljinice. Cene su sasvim u redu, varirajući od 25 do 50 dolara, a Adversarial Fashion sajt omogava kreiranje sopstvenog dizajna.

Međutim, ono što je najbolji deo kolekcije je što izvesni odevni predmeti u ponudi mogu da zbune oficijelne nadzorne sisteme, koji u ovom slučaju detektuju „registarske tablice“ na pešacima. Naime, kao što je navedeno na zvaničnom sajtu, to je moguće zbog implementacije slike registarske tablice koja je „okidač za automatske čitače registarskih tablica, koji na taj način u sistem ubacuju podatke koji su zapravo informacioni otpad“.

„Obrasci su generisani kroz testiranje serije modifikovanih registarskih tablica uz pomoć komercijalnih ALPR API-ja, radeći na stvaranju estetskih šema na tkanini koje očitavaju uređaji kao da su prave tablice“, piše na ovoj stranici.

Drugim rečima, kada god šetate u jednom od ovih odevnih predmeta ALPR će vas posmatrati kao automobile koji su u prolazu,što mu otprilike dođe kao simbol „srednjeg prsta“.

Rouz je do ove ideje za ovu kolekciju došla tokom ćaskanja s prijateljicom na temu loših specifikacija i netačnosti policijskih čitača registarskih tablica“. Ideja je da se istakne potreba da se smanji invazivni kompjuterski kontrolisani nadzor uz više ljudskog nadgledanja, kao i da se izrazi protest protiv nečega što se na kraju svodi na ugrožavanje privatnosti.

Rouz je dodala da bi odeća izigrala ALPR uređaje, tkanina mora biti ispravljena, tako da je slika tablice u potpunosti vidljiva. Drugim rečima, ukoliko nameravate da kupite neki od ovih predmeta, obratite pažnju na odgovarajuću veličinu.

AutoRepublika

(718)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments