1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley: „Prvi mačići se u vodu bacaju“
Bentley: „Prvi mačići se u vodu bacaju“
0

Bentley: „Prvi mačići se u vodu bacaju“

168
0
Podelite sa prijateljima:

Super prestižna marka Bentley je nedavno izašla u javnost s objavom svoje strategije elektrifikacije, uz naznake da će cela gama konstruktora biti s električna već do 2030. godine, Tranzicija ka baterijskim modelima će ipak biti fazna po prirodi. Najpre će Bentley u paletu uvesti dopunjive hibride tokom naredne godine, do bi prvi čisto električni model mogao biti prezentovan 2025.

Istovremeno, nužno je reći da kompanija neći momentalno zamenjivati modele aktuelnih generacija električnim pandanima. Naime, modeli Continental, Flying Spur i Bentayga će posedovati hibridne pogonske sisteme, dok „Ostrvljani“ nameravaju da započnu s eksperimentalnim testovima na neformalnim modelima, u kojima će se poigrati čisto električnim pogonom.

Prema onome što navodi britanski list Autocar, koji već neko vreme nudi svoje kvalitetne sadržaje u užasno nečitkom formatu (molimo vas da podelite utiske o tome s nama i ostalim zavisnicima od automobilizma), prvi model će biti visoki sedan u stilu prošlogodišnjeg koncepta Bentley EXP 100 GT . Taj model će biti postavljen na obećavajućoj modularnoj arhitekturi radnog naziva Project Artemis, koji je trenutno forsiran od strane Audija, specijalno za velika i skupocena električna vozila. Setićete se, o ovome smo već pisali.

Audijeva perjanica među električnim vozilma će biti premijerni korisnik ove platforme, a očekujemo je u 2024. godin. U petogodišnjem periodu koji će biti zaokružen 2030, Bentley će prikazati još nekoliko električnih vozila, za koja još uvek nije precizirana pripadnost određenom segmentu.

Inženjeri zaposleni u kompaniji Bentley očekuju da njihova električna vozila ponude autonomiju uporedivu s onom koju nude hibridi, kao i da budu upotrebljiva kao vozila koja bi se koristila „za svaki dan“. Stoga, zamena tradicionalnih modela će nastupiti tek onda kada baterijska vozila budu bila u stanju da ponude ono što se od jednog automobila s oznakama Bentley očekuje.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments