1. Home
  2. Vesti
  3. Lada Granta slavi deseti rođendan
Lada Granta slavi deseti rođendan
0

Lada Granta slavi deseti rođendan

270
0
Podelite sa prijateljima:

Ruski model je čitavu deceniju na tržištu.

Proizvodnja Ladine Grante startovala je 29. novembra 2011. godine u fabrici u Toljatiju. Nakon toga zbog popularnosti ovog vozila i drugi pogoni su počeli sa proizvodnjom. Tako se Granta od 2014. do 2018. godine montirala i u Iževsku, a fabrike gde se proizvodi ovaj ruski automobil postoje i u Egiptu, Uzbekistanu i Kazahstanu.

Granta je isprva bila dostupna samo u limuzinskom izdanju, da bi mu se 2014. godine pridružio i liftbek. Restilizacijom od pre tri godine pojavile su se nove verzije – hečbek i karavan (nekadašnja Lada Kalina).

Računajući prodajne rezultate za period od januara do oktobra ove godine Granta je najpopularniji automobil u Rusiji. No, s obzirom na veliki rast prodaje sestrinske Veste, sasvim je moguće da potonji model na kraju godine bude na tronu. Recimo, u oktobru je na Ladinom matičnom tržištu Granta upisala blizu 7.300 registracija, dok se za Vestu rešilo gotovo 10.300 potrošača. Ipak, u ukupnom izboru ove godine prva navedena ima preko 98.000 registracija, dok je Vesta indeksirala više od 93.000…

Inače, Granta je bila najprodavaniji automobil na domaćem tržištu u više navrata – 2013,2014, 2015, 2019, i 2020. godine. Mnogi ovakav uspeh Ladinog vozila pripisuju izuzetno pristupačnoj ceni. Naime, u ovom trenutku, taj automobil u Rusiji ima početnu cenu od 560.000 rubalja, što je nekih 6.665 evra prema današnjem kursu.

AutoRepublika 

(270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments