1. Home
  2. Vesti
  3. Opel uvećao domet električnih verzija Corse i Mokke
Opel uvećao domet električnih verzija Corse i Mokke
0

Opel uvećao domet električnih verzija Corse i Mokke

208
0
Podelite sa prijateljima:

EV duo Opela iz B segmenta dobio je veću autonomiju kretanja.

Potpuno očekivano, jer je i Peugeot nedavno učinio isto, te je bilo sasvim logično da se iste promene primene i na električnim vozilima iz bratskog Opela.

Kako se došlo do većeg dometa? Pa za početkak preko promena u vezi sa transmisijom odnosno njenom optimizacijom, zatim pojedini paketi opreme dobiće i pneumatike sa niskim otporom kotrljanja, a pored toga biće implementiran i novi senzor vlažnosti vazduha u kabini, uz šta Opel navodi da će i ažurirati softver za kontrolu grejanja putničkog prostora.

Šta to znači u praksi? Nemci ističu nekih 7% veću autonomiju kretanja… Tako Corsa-e sada može da računa na rejon od 359 km, naspram nekadašnjih 337 km, što je uvećanje od 22 km.

S druge strane, domet kod električne Mokke je povećan za 14 km. Naravno, uvećanje je manje nego li kod hečbeka pre svega zbog lošijih aerodinamičkih svojstava Mokke, a ujedno i zbog većeg mase ovog SUV-a naspram Corse. Baterijski krosover je sada u stanju da prevali 338 km po WLTP protokolu, dok je pre ovih promena imao autonomiju od 324 km.

AutoRepublika 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments