1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Silverado uskoro i sa dvoje vrata na domaćem tlu
Chevrolet Silverado uskoro i sa dvoje vrata na domaćem tlu
2

Chevrolet Silverado uskoro i sa dvoje vrata na domaćem tlu

149
2
Podelite sa prijateljima:

Kada znamo u kakvom ugledu pikap kamioneti uživaju na američkom tržištu, i kako uglavnom zahtevaju veće sume novca da bi se stekli, nego što je to slučaj sa četvorotočkašima u premijum kategoriji, pomalo je iznenađujuće da Ford, Chevrolet/GMC, Ram, Toyota i Nissan nisu ponudili paletu iz koje bi se za svakoga našlo ponešto. Pritom mislimo na konfiguraciju koja podrazumeva kabinu s parom vrata, koja je tokom poslednjih nekoliko decenija u potpunosti nestala iz ponude.

Razlog je čisto finansijske prirode, pa je tako cilj prodati što više skupljih modela, a generalno nepisano pravilo je ono da svaka dodatna vrata povećaju cenu u velikoj meri.

Chevroletova istraživanja su pokazala da još uvek postoji određeni broj mušterija koji su verni „staroj školi“, to jest ideji koja podrazumeva dvoje vrata, atmosferski benzinac sa osam cilindara i pogon na sva četiri točka. Model Silverado je već dostupan u takvoj konfiguraciji, ali samo u nekoliko država Bliskog istoka. Ali, ako je verovati pisanju kolega sa sajta GM Authority, uskoro će i Jenkiji dobiti ovu opciju.

Spomenuti deo priče je pozitivna vest. Istovremeno postoji i negativna strana, a to je da kabina sa dvoje vrata neće biti u ponudi na onim skupljim primercima s proterenskim paketima, kao što je na primer Trail Boss koji možete da vidite na priloženim fotografijama.

Ne, Chevrolet planira da ga ponudi samo na baznom izvođenju WT („Work Truck“ ili „ranički kamionet“), odnosno paketu opreme koji se u većini izložbeno-prodajnih salona uopšte ne može pronaći u široj ponudi već traži vlasnike isključivo preko kupaca koji kupuju na veliko (to jest, preko flotne prodaje). Ali, novi vlasnici će barem moći da biraju između dve dužine prikolice (tovarnog prostora), i to onu standardnu koju možete da vidite na priloženim fotografijama, kao i donekle produženu.

Na američkom tlu Silverado se nudi sa tri benzinska motora i jednim dizelom. Boju benzinaca brane 2,7-litarski agregat s turbo punjačem (310 KS), zatim 5,3-litarski (355 KS) i na kraju 6,2-litarski (420 KS) dok je dizel predstavljen kroz blok zapremine 3,0 litre s 277 „grla“.

Ovaj najmoćniji iz grupe je rezervisan samo za najbolje opremljene modele pa možemo zaključiti da će kupci moći da biraju između barem tri agregata. Menjač je desetostepeni automatski, koji je razvijen u zajedničkom radu sa Fordom i takođe se koristi u njegovim modelima F Serije.

Amerikanci imaju iskaz koji kaže KISS ili u prevodu Keep It Simple Stupid, pa u ovom slučaju lepo je videti da se neke kompanije vraćaju svojim korenima. Svi ćemo se složiti da su današni automobili previše skupi za ono što pružaju, a američki „rednecks“ će se sigurno obradovati novi Chevrolet Silverado sa dvoje vrata.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Zoki jesi živ!!!Neki ljubitelj ovih SUV dereglija se baš uživio kada je riješio da gazi ljude po cesti..

Yankee

Bio sam na tom mestu svega 45 min pre nego sto se to desilo. Malo da i ja zavrsim kao deo statistike.