1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Wrangler i Ford Bronco neće dobiti konkurenciju iz Chevroleta
Jeep Wrangler i Ford Bronco neće dobiti konkurenciju iz Chevroleta
1

Jeep Wrangler i Ford Bronco neće dobiti konkurenciju iz Chevroleta

144
1
Podelite sa prijateljima:

Malo je reći da su modeli Jeep Wrangler i Ford Bronco popularni na svom domaćem tržištu. Američka javnost je odjednom postala zainteresovana za ekstremne terence, iako većina njihovih vozača nikada neće sići sa asfalta, ali ko su Jeep i Ford da ih ubeđuju da ne potroše novac na njih, zar ne?

Wrangler je prošle godine pronašao 181.409 kupaca dok se Bronco mučio zbog problema s dobavljačima, ali je i pored toga prodaja dostigla rekordnih 117.057 jedinica. U takvim uslovima svi se pitaju zašto Chevrolet ne reaguje i ne predstavi svog rivala, a ako je verovati pisanjima lokalnih publikacija, to se neće uskoro desiti.


Vest je pomalo ironična pošto je Chevrolet kroz istoriju imao fantastičan model pod imenom K5 Blazer, a debitovao je 1969. godine baš kao odgovor na Bronco. Možete da ga vidite kroz istoriju na priloženim fotografijama. Proizvodio se sve do 1995. godine, da bi Chevrolet prethodnih godina uspeo da „ukalja“ takvo ime tako što ga je iskoristio na porodičnom krosoveru. Novi Blazer se solidno prodaje, ali je daleko od konkurenta Wrangleru i Broncu koji američka javnost želi da vidi.

Predsednik General Motorsa, Mark Rojs je nedavno pričao sa kolegama sa sajta „The Drive“ i tada mu je postavljeno pitanje da li najveći američki proizvođač planira ekstremnog terenca. Odgovorio je da Chevrolet neće napraviti rivala Jeepu i Fordu iz razloga što je „veoma kasno na zabavu stigao“ i ne veruje da bi se investicija isplatila.

Rojs smatra da tržište već ima dva veoma popularna modela, uz naravno i Toyotu 4Runner koja odbija da se penzioniše, i da je Chevrolet propustio svoju zlatnu priliku onog momenta kada je predstavio pikap kamionet Colorado. Na njegovoj bazi bi mogao biti napravljen terenac slično kao što Ford nudi Bronco na platformi Rangera, ali ne dozvoljava da ga propuštena prilika obeshrabri.


Međutim, to ne znači da firma neće razviti ekstremni terenac, već samo da neće imati motor sa unutrašnjim sagorevanjem goriva. Ovo je rekao i sam Rojs pa možda Chevrolet zapravo smatra novi Volkswagenov brend Scout kao svog rivala.

On će se pojaviti u izložbeno-prodajnim salonima do 2026. godine, dok će Wrangler i Bronco dobiti svoja „čistokrivna“ električna izdanja tek krajem ove decenije.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

GM je vec predstavio elektricnog Hummera, koji je vise nego pravi terenac. Da li sada Sevrolet treba na istoj osnovi da napravi svoj novi Blejzer? Mozda bi trebalo, jer je Hummer EV veoma skup a e-Blejzer bi mogao da se pozicionira ispod njega.