1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota GT86 i Subaru BRZ bez direktnog naslednika?
Toyota GT86 i Subaru BRZ bez direktnog naslednika?
0

Toyota GT86 i Subaru BRZ bez direktnog naslednika?

191
0
Podelite sa prijateljima:

Ako je za verovati sajtu Japanese Nostalgic Car, Toyota GT86 i Subaru BRZ neće dobiti naslednika kada njihovoj sadašnjoj generaciji stigne kraj za nekoliko godina. Dobro obavešteni izvor kaže da će zvanična vest biti objavljena krajem februara u novom izdanju Best Car magazina i da su dve strane odlučile da odu sopstvenim putem.

U slučaju Toyote, taj put će verovatno biti nova osnovna verzija Supre pod kodnom oznakom A90. Dok je trenutno u ponudi samo model sa šest cilindara, ovaj automobil će u Japanu biti dostupan i sa 2,0-litarskim agregatom sa 197 konjskih snaga.

Sa druge strane, Subaru navodno radi na novom sportisti sa centralno postavljenim motorom koji bi naknadno mogao da se prodaje i kao Toyota MR2. Akio Tojoda je i ranije izjavio da želi “tri brata“ u ponudi sa tri sportska automobila pa je realno očekivati da bi MR2 zamenio model GT86. Treći model bi mogao da bude na bazi nekadašnjeg S-FR koncepta i prodavao bi se samo u Japanu i Evropi.

Isko je duet sportskih automobila, Toyotaa GT86 (u Americi ranije poznat kao Scion FR-S) i Subaru BRZ, dobio dosta pohvala u medijima, prodaja je od prvog dana bila izuzetno loša. Primera radi, “Jenkiji“ su prošle godine kupili tek nešto više od 8.000 primeraka oba modela, a prodaja nije bila ništa bolja ni u Evropi i Aziji. Kao glavni krivci se uglavnom spominju visoka cena i gotovo nepostojeće promene tokom sedam godina postojanja.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments