1. Home
  2. Vesti
  3. Opelova Astra K stigla do kraja karijere
Opelova Astra K stigla do kraja karijere
1

Opelova Astra K stigla do kraja karijere

949
1
Podelite sa prijateljima:

Astra K napušta scenu i prepušta ulogu Astri L. 

Opel je potvrdio da će u narednim danima u potpunosti obustaviti proizvodnju pomenutog modela iz C segmenta. Umanjivanje proizvodnje počeće 24. novembra, da bi poslednji primerak Astre K sišao sa traka 30. novembra.

To je ujedno i odlazak u istoriju za ovu generaciju nemačkog kompakta. Nova Astra, koja inače nosi sufiks L, biće montirana u fabrici pokraj sedišta Opela – u Riselshajmu.

Odlaskom Astre K obeležava se i kraj jedne ere za pogon u Glivicama odakle je dolazio ovaj automobil. Naime, preraspodelom ulogu u Stellantisu, za Glivice je isplanirano da bude dom isključivo lakih komercijalnih vozila. Dakle, Astra je tako i poslednji putnički četvorotočkaš koji je došao iz ove fabrike. Od naredne godine ovde će se montirati čitav niz modela, uključujući Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Fiat Ducato i Opel Movano.

Što se tiče same Astre K, još se čeka finalna brojka o tome koliko je primeraka proizvedeno, ono što za sada znamo to je više od pola miliona jedinica. Solidno u aktuelnim uslovima na tržištu, ali bledo naspram uspeha koje je pravila nekadašnja Astra G ili Astra H…

Sa penzionisanjem Astre K Opel je korak bliže potpunom raskidanju sa genima General Motorsa. Jedini automobil Opela koji će još neko vreme imati američki DNK jeste Insignia.

AutoRepublika 

(949)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta što je više biti neće. Odlična je astra K. Daleko komfornija od astre J. Neuporedivo.