1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz X klasa sa više centimetara među osovinama
Mercedes-Benz X klasa sa više centimetara među osovinama
0

Mercedes-Benz X klasa sa više centimetara među osovinama

170
0
Podelite sa prijateljima:

Na internetu su se pojavile fotografije maskiranog prototip primerka pikap kamioneta Mercedes-Benz X klase, na kojima se može vidjeti nešto duži međuosovinski razmak u odnosu na serijsku verziju. Duža karoserija je sudeći prema špijunskim fotografijama, iskorišćena za nešto veću prikolicu.

Prvi pikap kamionet njemačke premijum marke je na tržištu u početku bio dostupan samo sa dizel agregatom zapremine 2.298 kubnih centimetara, sa dva nivoa različite izlazne snage. U pitanju su verzije: X220d koja razvija 160 konjskih snaga, uz upotrebu isključivo šestobrzinskog manuelnog mjenjača, kao i X250d sa 190 “konja” dostupan i sa pomenutim manuelnim, ali i automatskim mjenjačem.

Oba modela je moguće kupiti sa pogonom na zadnje ili na sva četiri točka. Godinu dana kasnije u odnosu na premijeru, tokom 2018. godine, ponudi se pridružio i model X350d, sa trolitarskim V6 dizel agregatom, uparen striktno sa Mercedesovim 7G-tronic transmisijom i 4MATIC pogonom.

Sudeći po većim dimenzijama, a samim tim i većoj masi nadolazećeg modela sa produženim međuosovinskim rastojanjem, gotovo slobodno možemo reći da će se on nuditi kao X350d.

Vjerovatno najveće pitanje koje ovaj prototip donosi jeste, da li Švabe možda spremaju model za američko tržište, s obzirom na to da se, na veliko inicijalno iznenađenje, X klasa preko “bare” uopšte i ne nudi. Za sada nam ostaje da čekamo, a taj period iščekivanja vjerovatno neće biti duži od godinu dana.

AutoRepublika

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments