1. Home
  2. Vesti
  3. Ko gazduje premijum segmentom u Americi?
Ko gazduje premijum segmentom u Americi?
0

Ko gazduje premijum segmentom u Americi?

1.26K
0
Podelite sa prijateljima:

Stigli su podaci za prva tri kvartala ove godine i trenutni lider je BMW. 

Bavarski brend je najpopularniji premijum proizvođač u SAD u razdoblju od januara do septembra tekuće godine. BMW je za devet meseci prikupio gotovo 260.000 registracija.

Na drugoj poziciji je Lexus sa 245.864 dostavljena vozila, dok je trećeplasirani Tesla koji je stigao do 230.855 potrošača širom Amerike. Interesantno je da se tako domaća marka probila do podijuma pretekavši Mercedes. Nemački proizvođač je sakupio 213.708 prodatih vozila u prva tri tromesečja 2021. godine.

Zanimljivo je i da Tesla beleži ubedljivo najveći rast prodaje među premijum markama (iako im šef BMW-a ne dodeljuje ovo svojstvo). Kompanija na čijem čelu je Ilon Mask ostvarila je ove godine u SAD rast isporuka od čak 76%! U plusu su i ostali rivali, Lexus za 33%, a BMW za 36%.

Sa tim u vidu, postoji ogromna šansa da Tesla u poslednjem tromesečju uspe da izbije na vodeću poziciju. Šta više, veliki broj američkih stručnjaka za automobilsko tržište veruje da će ova marka ostvariti rekordnu prodaju ove godine te da će uspeti da zauzme tron u ovom vrlo kompetitivnom segmentu.

AutoRepublika 

(1263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments