1. Home
  2. Vesti
  3. Najprodavaniji električni automobili u Nemačkoj
Najprodavaniji električni automobili u Nemačkoj
2

Najprodavaniji električni automobili u Nemačkoj

385
2
Podelite sa prijateljima:

Francuski heč našao se EV tronu s druge strane reke Rajne.

U Nemačkoj je tokom prethodnog meseca prodato 30.560 električnih automobila. Zaključno sa oktobrom, ove godine je u toj zemlji isporučeno više od 267.000 takvih četvorotočkaša.

Najpopularniji prošlog meseca bio je Renault Zoe sa 2.209 registracija. U stopu su ga ispratili Smart ForTwo (2.195) i VW ID.3 (2.145). Iza njih, na četvrtoj poziciji našao se Škodin Enyaq uz 1.790 dostavljenih vozila, dok je petoplasirani BMW i3 (1.417).

Na šestom mestu je bio Teslin Model 3 za koji se odlučilo 1.359 kupaca, a sedmi na listi je Fiat 500 Electric sa 1.258 isporuka. Za električni VW up rešilo se 1.087 potrošača, što je bilo dovoljno za osmu poziciju.

Devetoplasirani je novajlija – Hyundai Ioniq 5 uz 1.052 registracije, dok je samo 30 isporuka manje od njega ubeležio Volkswagenov ID.4.

Što se tiče plasmana za prvih deset meseci 2021. godine vodi se ljuta bitka između tri rivala. Za sada je lider Tesla Model 3 sa 25.341 prodatim automobilom, a podijum kompletiraju Volkswagen e-up (22.977) i Volkswagen ID.3 (23.684).

AutoRepublika 

(385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

😎comment image

Dude

Cekaj samo da Dacia Spring uhvati zalet…