1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Tipo dobija još jednu varijantu
Fiat Tipo dobija još jednu varijantu
2

Fiat Tipo dobija još jednu varijantu

2.22K
2
Podelite sa prijateljima:

Najnoviji dodatak gami Tipa trebalo bi da bude karavan sa uvećanim klirensom.

Fiat je rešio da ozbiljno poradi na Tipu, modelu koji je zamišljen kao niskobudžetno vozilo. Nedavna restilizacija unapredila je ovaj automobil na nekoliko polja, a došla je i potpuno nova varijanta – Tipo Cross.

Kao što i sam naziv kaže, Tipo Cross opasno koketira sa SUV/krosover segmentom i pokušava privući kupce iz te klase. No, Fiat ne namerava da se ovde zaustavi.

U planu je još jedna verzija kompaktnog vozila. Reč je o karavanu sa uvećanim klirensom, a zvanični naziv bi navodno trebalo da bude Fiat Tipo Cross SW. Kako pišu kolege iz Italije, ovaj karavan trebalo bi da se pojavi na tržištu već naredne godine.

Malo toga se zna o novitetu. Veruje se da će u ponudi biti samo jedan benzinski motor, i to 1,0-litarski agregat sa 100 ks, ali da će Fiat učiniti dostupnim kupcima čak dva dizelaša – što je pravo čudo za modernu automobilsku industriju.

To bi trebalo da budu 1,3 MultiJet sa 95 ks, kao i 1,6 MultiJet sa 130 “grla” ispod haube. Standardni karavan Tipa sa potonjim motorom već smo imali na testu, a utiske Pekija Rajkovića možete pročitati na sledećem linku.

Karavani sa uvećanim klirensom postali su prava retkost u C segmentu. Pored budućeg Tipa, tu su i Ford Focus Active Sport Break, kao i Volkswagen Golf Alltrack…

AutoRepublika 

(2216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Ako cemo pravo – odlicna kombinacija. Narod zeli pristupacan automobil sa dovoljno prostora i uvecanim klirensom, poput SUV.
Prvi korak povukla je Dacia sa modelom JOGGER, Tipo je tu da prati.

BB

Pravi potez konačno iz Fiata 👍