1. Home
  2. Vesti
  3. Opel: Nova Astra neće imati hot heč izdanje
Opel: Nova Astra neće imati hot heč izdanje
1

Opel: Nova Astra neće imati hot heč izdanje

9.30K
1
Podelite sa prijateljima:

Ništa od performantne varijante za Astru L.

Posve očekivano, jer je sve manje hot heč modela, a kako i “šef” Peugeot neće ponuditi takvu verziju za 308-icu, sasvim je logično da ni proizvođač iz Riselshajma ne dobije tu privilegiju.

Pre neke dve decenije umeo je Opel da pokaže sa kakvim znanjem raspolaže u ovog sferi automobilizma. Videli smo to sa Astrom X-Treme, ali i kasnijim konvencionalanijim hot heč modelima.

Verovalo se da bi Astra L mogla da ima performantni model u gami, koji bi koristio plug-in hibridni pogonski sklop. No, iz Opela odbacuju ovakve navode i tvrde da nemaju nameru da se nadmeću u hot heč segmentu, te da su od te klase odustali još pre šest godina.

Ovde se misli na i dalje aktuelnu Astru K, koja takođe nije imala u svom portfoliju model visokih performansi. Poslednji Opelov kompaktni hečbek s takvim trkačkim pedigreom bio je dostupan davnih dana kod Astre J.

Čudno je da Stellantis nije potencirao na hot heč modelima u C segmentu, jer nišane VW Golf koji nudi nekolicinu performantnih varijanti, pa je bilo logično da stvore bar nekog konkurenta za te modele. Automobilski novinari iz Nemačke veruju da će Stellantis performantne modele mahom sačuvati za premijum marke (pre svega za Alfu Romeo).

Umesto toga, Peugeot 308 će dobiti krosover-kupe verziju, dok će s druge strane Astra imati Country Tourer izdanje, odnosno uzdignuti karavan, rivala za Golf Alltrack.

AutoRepublika 

(9304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Stara balkanska poslovica kaže:

– tjuniranje Opel-a je bacanje para.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Balkanboj