1. Home
  2. Vesti
  3. Čekanje na Chevrolet Corvette Z06 i do četiri godine
Čekanje na Chevrolet Corvette Z06 i do četiri godine
0

Čekanje na Chevrolet Corvette Z06 i do četiri godine

213
0
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet je pre nekoliko dana predstavio prvo od serije planiranih ekstremnih izdanja modela Corvette sa značkom Z06 i u potpunosti očarao automobilsku javnost. Kako i ne bi sa 670 konjskih snaga iz atmosferskog V8 motora zapremine 5,5 litara koji omogućava ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 2,6 sekundi uz maksimalnu brzinu od preko 300 km/h.

Možda najimpresivnije od svega otkriva podatak da će najavljena početna cena iznositi tek oko 90 hiljada dolara, što je samo delić one vrednosti koju konkurencija traži za svoje modele, s centralno postavljenim motorom i sličnom snagom. Chevrolet je očigledno već dobio dosta narudžbi, a ako je verovati nekim natpisima na internetu, lista čekanja će biti i do četiri godine.


Izvor takve informacije je čovek po imenu Zerin Dub koji je na društvenoj mreži postavio informaciju o jednom izložbeno-prodajnom salonu. Nije nam poznato o kom salonu je reč, pa čak ni to gde se nalazi, ali je navodno u poslednjih 48 sati, taj salon dobio čak 1.087 narudžbi za Corvette Z06.

Da bi se automobil inače naručio, zainteresovane strane su morale da uplate hiljadu dolara, dok bi ostatak novca bio uplaćen kada im vozilo bude isporučeno. Ovaj potez je u prošlosti doneo dosta kritika, posebno u slučaju veoma popularnog Fordovog modela Bronco, gde su mušterije potpisale ugovor po kom će uplatiti fabričku cenu, ali kada su im isporučena vozila, saloni su tražili dodatan novac u vrednosti i do 15 hiljada dolara, uz obraložljenje da konačnu cenu formira popularnost (tražnja na tržištu), a ne sam Ford. Neće nas iznenaditi ako ista priča bude i u vezi s modelom Corvette Z06, pa se potencijalne mušterije ne bi trebalo da iznenade ako im njihovi primerci ne budu isporučeni po fabričkoj ceni.


Naravno, ova priča i ne mora da bude istinita pošto se ipak odnosi na navodno „jedan od najvećih Chevroletovih salona u Americi“, koji mesečno isporučuje između 80 i 100 jedinica standardne Corvette, pa samim tim njihovi veliki brojevi po pitanju narudžbi ne moraju automatski da znače da se svaki salon suočava sa istim problemom.

U priču se umešale i kolege sa sajta MidEngineCorvetteForum, koji su procesom eliminacije zaključili da je reč o salonu Criswell Chevrolet lociran u američkoj saveznoj državi Merilend. Oni takođe smatraju da je izvor ove priče verovatno preuveličao brojeve, u nadi da će potencijalne mušterije odmah uplatiti poveće sume novca.

Ako je ipak ova priča istinita, onda se pitamo da li će se ovi kupci zaista zadovoljiti da im vozilo bude isporučeno tek 2025. godine, pošto bi u navedeno vreme trebali da debituju još ekstremniji modeli kao što su ZR1 i Zora. Ali gde ima dima, ima i vatre, pa nam ostaje da vidimo da li ovde ima istine.

AutoRepublika

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments