1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda objavila prve podatke o modelu Slavia
Škoda objavila prve podatke o modelu Slavia
3

Škoda objavila prve podatke o modelu Slavia

3.31K
3
Podelite sa prijateljima:

Ovaj sedan namenjen je tržištima u razvoju, što je zapravo samo fin naziv za belosvetsku sirotinju.

Škoda je od Volkswagena dobila delikatan zadatak – značajan proboj na pomenutim siromašnijim tržištima, kakvo je upravo ono u Indiji. Stoga je plasman Slavije vrlo bitan trenutak za češki brend.

Dakle, Slavia je inicijalno planirana samo za indijski podkontinent gde bi trebalo da zameni model Rapid. Ovde bi trebalo razgraničiti da tamošnji Rapid nije isti kao onaj model koji se nudi (u ovom trenutku) u Rusiji.

Škodina limuzina deliće mnogo toga sa Volkswagenovim Virtusom i u suštini reč je o vrlo sličnom konceptu vozila. Slavia će biti duga 4.541 mm, široka 1.752 mm, uz visinu od 1.487 mm. Međuosovinski razmak iznosiće 2.651 mm, te je jasno da ovde nema govora o nekakvom malom automobilu.

Škoda je potvrdila da će Slavia biti dostupna sa dva agregata i oba su benzinci. Uvodna pogonska jedinica je trocilindarski 1,0 TSI sa 115 ks, dok je snažniji motor četvorocilindraš 1,5 TSI koji dostavlja 150 ks.

Oba bloka su standardno uparena sa šestostepenim manuelnim menjačem, ali 1,0 TSI opciono dolazi sa klasičnom šestostepenom automatskom transmisijom, dok je kod 1,5 TSI ponuđen DSG menjač.

Češki predstavnici za medije ističu odlične pasivne bezbednosne sisteme, pa bi buduća limuzina trebalo da računa na do šest vazdušnih jastuka, ali i opcionalne vazdušne zavese. Škoda će kod Slavije kao deo dodatne opreme nuditi kameru za vožnju u rikverc, zatim tempomat, digitalnu instrumentalnu tablu…

Proizvođač iz Mlade Boleslav je potvrdio da će prodaja ove berline početi naredne godine, tako da se puna premijera može očekivati pre isteka tekuće.

AutoRepublika 

(3313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Škoda Rapid is back 😅

moron

Klasična VW priča.
Rapid koji se kod nas prodavao je bio uži od tadašnje, a sada odlazaće/aktuelne Fabije ( možda je za nevericu, ali, tako je).
Ova „limuzina“ ( od 454 cm ) će na sličan način biti uža od dolazeće/nove fabije.

Iznogud

Gledao sam onu indijku dok je predstavljala ovu ska(u)lu.