1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda namerava da premesti deo svoje proizvodnje van Češke
Škoda namerava da premesti deo svoje proizvodnje van Češke
2

Škoda namerava da premesti deo svoje proizvodnje van Češke

1.54K
2
Podelite sa prijateljima:

Sindikalne vođe Škode izašle su u javnost sa tvrdnjama da će češka marka preseliti proizvodnju određenih modela van matične zemlje. 

Čini se da se sukob na relaciji Volkswagen-Škoda polako zaoštrava. Pre ovoga čuli smo optužbe od radničkih sindikata Volkswagena da je Škoda naštetila nemačkom brendu sa kanibalizacijom njegove prodaje, a sada vidimo i bunt protiv selidbe proizvodnje čeških automobila van matice.

Jaroslav Povsik, jedan od sindikalnih vođa u Škodi i član nadzornog odbora u ovoj kompaniji, potvrdio je lokalnim medijima da Volkswagen planira da premesti proizvodnju nekoliko modela iz Mlade Boleslav. Tako će Superb biti montiran u Slovačkoj, Kodiaq u Nemačkoj, a Seat Ateca (koji inače sklapa Škoda) biće premešten u Španiju.

„Zar kampanja koja se vodi protiv Škode nije dovoljna? Treba li da je lišimo svega što vredi?“, upitao je javno Jaroslav Povsik. „Borićemo se na svim frontovima. U medijima, u javnosti, u Volkswagenu, u vladi“, rekao je predstavnik radnika Škode aludirajući na to da neće tek tako dozvoliti da se Škoda liši proizvodnje pomenutih modela.

Prethodne godine, češka marka je proizvela 29.298 primeraka Superba, 101.586 jedinica Kodiaqa i čak 98.370 komada Seatove Atece, dakle ukupno nešto manje od 230.000 automobila koji će u budućnosti biti montirani na nekoj drugoj lokaciji.

U julu ove godine, šef Volkswagen grupacije, Herbert Dis, kazao je da Škoda mora da učini više u smislu borbe sa rivalima, tačnije francuskim i korejskim brendovima.

AutoRepublika 

(1544)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Česi zaista misle da se oni nešto značajno pitaju u vezi Škode? Reče li neko njima ko je vlasnik i ko odlučuje ?

mkm

Vezi konja gde ti gazda kaze