1. Home
  2. Vesti
  3. Honda podržala osvetničku kampanju protiv Fejsbuka zbog loše trijaže objava
Honda podržala osvetničku kampanju protiv Fejsbuka zbog loše trijaže objava
0

Honda podržala osvetničku kampanju protiv Fejsbuka zbog loše trijaže objava

458
0
Podelite sa prijateljima:

Sve je više kompanija koje se priključuju bojkotu Fejsbuka, što praktično znači odricanje od daljeg reklamiranja putem ove medijske platforme. Jedna od „pobunjeničkih“ kompanija jeste i Honda Motor koja će počev od prvog dana jula, prestati da „ubacuje novčiće u kasicu prasicu“ američke društvene mreže.

U pisanom saopštenju za javnost, japanski proizvođač je naveo sledeće: “Počev od jula meseca, američki ogranak Honde odustaje od daljeg reklamiranja na Fejbuku i Instagramu. Odlučili smo da se solidarišemo i ujedinimo s ljudima u borbi protiv mržnje i rasizma. Potez je u liniji s kompanijskim vrednostima, a koje su opet utemeljene u međuljudskom uvažavanju.“

U izjavi koju potpisuje Honda Severna Amerika, takođe stoji još i: “Ovo je duboko stresno vreme za našu naciju i za svet. Usred strašne krize s virusom Covid-19, svedočili smo tragičnoj i uznemirujućoj sceni smrti Džordža Flojda, Ahmada Areberija i Breona Tejlora. Sve to je duboko povezano s usađenim, duboko ukorenjenim rasizmom i odsustvom pravičnosti iz našeg društva.

Nije lako pronaći prave reči i to važi za ceo tim Honde, ali moramo da se potrudimo. Priznajemo da kao kompanija nemamo odgovore na sva pitanja, niti smo u poziciji da držimo predavanja drugima, ali sve što osećamo bi moralo biti dovoljno da nas pokrene na akciju. Moramo da učinimo prave stvari.“

Honda se tako pridružila duetu najvećih globalnih oglašivača, kompanijama Coca Cola i Unilever, koje su već krenule u kampanju protiv Fejsbuka, a sve zbog neadekvatne politike u pogledu selekcije sadržaja koji ne prikazuje verodostojno brutalnost policije, i navodi na pogrešne zaključke.

Potez japanske marke je usledio nakon što je Mark Cukerberg, kao izvršni direktor kompanije Facebook, pokušao da u živom uključenju u petak, pojasni nejasnoće koje su imali oglašivači, i nakon što je tada najavio minorne izmene u pogledu proklamovanih politika.

Facebook je uložio napor kako bi sanirao posledice odluke o bojkotu zakulisnim radnjama, moleći oglašivače da prekinu s prozivkama na račun društvene mreže kako zanemaruje pitanja rasne mržnje i dezinformiše javnost.

AutoRepublika

(458)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments