1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat namerava da uveća obim proizvodnje električnog izdanja modela 500
Fiat namerava da uveća obim proizvodnje električnog izdanja modela 500
1

Fiat namerava da uveća obim proizvodnje električnog izdanja modela 500

220
1
Podelite sa prijateljima:

Uprava italijanske marke saopštila je da će od januara uvesti još jednu smenu za montažu Fiat 500 Elletrica.

Tako će se baterijski “fića” proizvoditi u dve smene, što će mnogo značiti za fabriku Mirafiori lociranu u Torinu. Procenjuje se da će Fiat naredne godine uspeti da stvori više od 70.000 primeraka ovog električnog mališana, što je svakako vredno pohvale.

Fiat 500 Elletrica iliti Electric u Evropi, ustalio se kao jedan od članova društva “Top 10” kada je reč o prodaji EV modela na Starom kontinentu. Već nekoliko meseci unazad ovaj hečbek nalazi se među deset najprodavanijih vozila u svojoj klasi. Primera radi, u septembru je isporučeno 4.758 jedinica, što je bilo dovoljno za sedmu poziciju na listi najpopularnijih EV četvorotočkaša u Evropi.

Brend iz Torina nema nameru da se ograniči sa ovim modelom samo na Stari kontinent. Od prošlog leta, Fiat 500 Electric uspeo je da uđe i na izraelsko i brazilsko tržište. Kolege sa Apeninskog poluostrva veruju da će Fiat uskoro ponuditi ovaj električni heč i na drugim tržištima u Latinskoj Americi, ali i u SAD. Pored toga, očekuje se proboj i na nekolicinu tržišta u Aziji.

Čini se da je pred električnom varijantom šarmantnog Fiata 500 blistava karijera. Naš test električnog asa iz A segmenta možete pročitati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

S 1 na 2 proizvedena. Nego, u njemačkoj je za najbolji pazi sad premijum dildo proglašen ko? Pa zna se, Kia ev6.