1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang dobija hibridno izdanje za 2023. godinu
Ford Mustang dobija hibridno izdanje za 2023. godinu
0

Ford Mustang dobija hibridno izdanje za 2023. godinu

126
0
Podelite sa prijateljima:

Od kada je Džim Farli postao novi predsednik Forda, ovaj američki proizvođač vozila je počeo da bude veoma aktivan po pitanju električnih i hibridnih modela. Nisu zanemareni ni oni modeli na kojima je profit najveći, kao što su pikap kamioneti i terenci, ali istovremeno je pažnja posvećena i onim četvorotočkašima za koje se veruje da su budućnost industrije.

I ako je verovati natpisima na internetu, među njima je i legendarni Mustang kog ćemo videti u čak dva takva izdanja.


Vest je još uvek samo spekulacija, ali gde ima dima, ima i vatre, i to sve zahvaljujući jednom internet forumu. Naime, na sajtu Mustang7G je osvanula tema u kojoj se kaže da će naredna generacija sportiste pod kodnim imenom S650 pružati dva takva modela, i to po jedan sa četiri i osam cilindara.

Jedan znatiželjni član je do informacije došao sasvim slučajno i to tako što je posetio sajt društvene i poslovne mreže Likedin. Za one koji nisu upoznati sa njim, da kažemo da je reč o veoma popularnom sajtu sa sadržajima iz ekonomskog života, a mnogima će biti familijarniji jer olakšava za potragu za poslom, gde osobe mogu da postave svoj CV, a zatim ih zainteresovane firme kontaktiraju (ili obrnuto).

U ovom slučaju je pažnju privukao CV čoveka po imenu Pedro Maradei, koji tvrdi da je proveo poslednjih dvanaest godina radeći upravo za Ford, gde je od jula do novembra 2020. godine bio jedan od inženjera na veoma specijalnom programu. Reč je o Mustangu za 2023. godinu sa dva hibridna pogonska sklopa, i to onim koji uključuje motore zapremine 2,3 i 5,0 litara.


Vest zapravo i nije toliko iznenađujuća pošto je Ford još ranije nagovestio da će potražiti pomoć od električnih agregata kako bi povećao snagu sklopa za pogon. U ovom slučaju javnost bi trebalo da vidi hibridni pogon kao duet motora uklopljen radi boljih performansi, a ne zarad uštede goriva, kako smo to već navikli da vidimo kod Toyote Prius i sličnih modela.

U atmosferskim izdanjima, onaj motor sa četiri cilindra razvija 335 konjskih snaga, a čuveni „Coyote“ 115 „grla“ više. Ford je ranije najavio da je razvio desetostepeni automatski menjač, koji se između ostalih koristi i u Mustangu, a nastao je isključivo kako bi „podneo“ hibridnu tehnologiju. Često se tokom godina spekulisalo i o pogonu na sva četiri točka.

U vreme pisanja ove priče kompanija ne nudi nijedan hibrid sa osam cilindara, ali ima nekoliko sa četiri i šest cilindara. Ako je ova priča istinita, Mustang bi svakako započeo novi trend koji bismo kasnije verovatno videli i u modelima F-150, Expedition, pa veoma moguće i u po kojem luksuznom Lincolnu.

Za sada je sve samo jedno veliko nagađanje, ali su informacije toliko uverljive da nas neće iznenaditi ako već za nekoliko meseci vidimo razne primerke u prototip fazama na ulicama Detroita.

AutoRepublika

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments