1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hyundai Creta Grand širi nastup i na ostala tržišta mimo indijskog
Hyundai Creta Grand širi nastup i na ostala tržišta mimo indijskog

Hyundai Creta Grand širi nastup i na ostala tržišta mimo indijskog

157
0
Podelite sa prijateljima:

Produženi azijski krosover Creta, koji u kabini nudi mogućnost sedenja u tri reda, debitovao je još tokom proleća. Sklapa se Indiji gde nosi poseban naziv: Hyundai Alcazar. Ali, korejska kompanija je naumila da predmetno vozilo ponudi na većem broju tržišta, pa tako četvorotočkaši proizvodeni u Indiji počinju da bivaju otpremani i ka Meskiku, gde neće nastupati kao zaseban model već kao derivat, u skladu s čim je Alcazar i dobio ime iz naslova: Hyundai Creta Grand.

Sedmosed se od bazične Creta razlikuje po tome što poseduje za 150 milimetara produženi međuosovinski razmak, zbog čega je on na nivou od 2.760 mm. Intervencija je takođe rezultirala i prirastom zadnjeg prepusta, pa je tako ukupna dužina uvećana za 20 centimetara, na koji način krosover dobija zaokruženu cifru koja ilustruje dužinu: 4,5 metara.

Cenu zahvata je po očekivanju platio prtljažnik, pa je njegova zapremina pala na svega 180 litara, ali se ona može obogatiti do granice od 561 litar, kada se treći smeštajni red obori. Ako vlasniku nije potrebna ni klupa u drugom redu, korisni tovarni prostor bubri do 1.650 litara. Hyundaijev Alcazar u Indiji može biti dobijen sa šest ili sedam mesta za sedenje, ali zato blizanac Creta Grand za Meksiko stiže isključivo kao sedmosed, gde su putnicima u drugom redu na raspolaganje stavljeni i rasklopivi stočići.

Jedina implementirana pogonska grupa kod ovog krosovera se odnosi na atmosferski benzinski motor označen indeksom 2.0 MPI. Pripada seriji agregata Nu i vozaču nudi 157 konjskih snaga koje se do pogonskih (prednjih) točkova prenose putem šestostepenog automataskog menjača. Zadnja osovina je polukruta. Međutim, u Indiji se blizanac nudi i s dizel motorom, a u katalogu se nalaze i varijante s ručnim menjačem. Čak ni tamo nije ponuđena modifikacija s integralnim pogonom.

Creta Grand se nudi samo u verzijama koje su bogato opremljene. Već od osnovnog paketa opreme, krosover dolazi sa šest vazdušnih jastuka, prednjim svetlosnim grupacijama u LED tehnologiji i s multimedijalnim sistemom koji s putnicima „komunicira“ posredstvom širokougaonog ekrana dijagonale od 10,25 inča. Dodajte tome i 18-inčne felne od lake legure i shvatićete zašto rekosmo da novajlija dolazi jedino kicoški odeven. Dodaćemo da se kod obične Crete, dakle ne one izdužene, uopšte ne može naručiti tako glomazan ekran informativno-zabavnog sistema, čak i ako je kupac spreman da najdublje zavuče ruku u džep.

Cene novajlije u Meksiku kolo igraju iznad 22,5 hiljada američkih dolara, dok „kratkodlaka“ Creta košta od 18 hiljada zelembaća. Poređenja radi da kažemo da najjeftiniji Hyundai Tucson u Srbiji košta 23,5 hiljada evra.

Za kraj valja navesti da Korejci planiraju dalju ekspanziju ponude modela Creta Grand, ali ne možemo reći koja su to nova tržišta u planu Azijata.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments