1. Home
  2. Vesti
  3. Karlos Gon: Prodajni rezultati Renault-Nissan alijanse su jadni
Karlos Gon: Prodajni rezultati Renault-Nissan alijanse su jadni
2

Karlos Gon: Prodajni rezultati Renault-Nissan alijanse su jadni

397
2
Podelite sa prijateljima:

U intervjuu za Le Parisien nekadašnji šef franko-japanske alijanse nazvao je prodajne rezultate jadnim, aludirajući na činjenicu da su pod njegovom upravom beležili mnogo bolju odnosno veću prodaju.

„Savez Renaulta i Nissan je u problemu, postoji nepoverenje između proizvođača, to se odražava i na tržištu“, rekao je nekadašnji šef francusko-japanske alijanse. „Svi proizvođači su suočeni sa krizom zbog pandemije Covid-19, ali su Renault i Nissan posebno pogođeni“, izjavio je Karlos Gon.

Gon je šta više nazvao prodajne rezultate „jadnim“ i dodao da se svaka od kompanija u savezu polako okreće samo sebi. „U toku je lukavo distanciranje između Renaulta i Nissana“, potvrdio je Gon.

Bivši šef Renault-Nissan alijanse navodi da je njegov pad orkestriran od strane rukovodilaca Nissana, kao i predstavnika japanske države. „Svemu tome doprinela je i uporna želja Renaulta da potpuno preuzme Nissan, što Japanci nisu želeli da prihvate. Mislio sam da je holding najbolje rešenje za obe strane“, kaže nekadašnji prvi čovek franko-japanskog automobilskog savezništva.

Gon tvrdi i da je Renault podržavao njegovu taktiku u vezi sa nastupom na globalnom nivou, kao i da je imao punu podršku od ostatka francuskog rukovodstva, ali i države. Karlos Gon je posebno istakao da je francuski proizvođač pod njegovom upravom procvetao.

„Od 2005. do 2018. godine Renault je postao globalni proizvođač. Od 2,3 miliona automobila 2005. godine, do 4 miliona 2017. godine“, navodi Karlos Gon. On naglašava da je u to doba Dacia razvijena do brenda koji je danas, da je preuzet AvtoVAZ, kao i da su sklopljeni sporazumi o saradnji sa Daimlerom.

„Poslednji pet godina mog mandata u Renaultu su ujedno i najbolje godine ovog proizvođača“, zaključio je Karlos Gon.

AutoRepublika

(397)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Jadni rezultati su uvelike doprinos i samog Ghosn-a, koji je nemilice trpao kosture u ormare, eliminirao sposobne menadžere za koje je ocijenio da bi ga mogli ugroziti (Carlos Tavares) i osobnim troškovima kojih se ne bi posramio niti Luis XIV…

Yankee

Na kraju dana svi ti njegovi potezi su donosili profit celoj alijansi. 😉