1. Home
  2. Vesti
  3. Italijani veruju da će Alfa Romeo prepakovati Peugeot 208
Italijani veruju da će Alfa Romeo prepakovati Peugeot 208
7

Italijani veruju da će Alfa Romeo prepakovati Peugeot 208

1.14K
7
Podelite sa prijateljima:

Novinari sa druge strane Jadranskog mora uvereni su da će brend iz Milana ponuditi i hečbek u B segmentu.

Već smo nekoliko puta do sada čuli da će Alfa Romeo ponuditi pet novih modela u narednih pet godina. Za sada je poznato samo da će prvi biti Tonale, SUV iz C segmenta, dok su ostali i dalje obavijeni velom misterije.

Sasvim je izvesno da će se nakon Tonalea na tržištu pojaviti i krosover iz B segmenta, koji bi trebalo da bude dostupan i kao EV, te će to biti prvi električni automobil Alfe… No, ostaje nepoznato da li će ovo biti uvodnik u Alfinu gamu, ili će ispod njega biti pozicioniran jeftiniji klasični hečbek u B segmentu?!

Kolege iz Italije uverene su da će Alfa suštinski prepakovati Peugeot 208 i ponuditi i model u subkompaktnoj klasi. Zvuči sasvim logično, uostalom 208-ica je pokazala ogroman komercijalni potencijal, i beleži odličnu prodaju u Evropi. Pritom, bolje opremljeni trimovi ovog modela dostižu vrlo visoke cene.

Nema sumnje da bi Alfa mogla značajno da profitira sa ovakvim potezom. Uostalom, poznato je da u Italiji postoji veliki apetit za premijum vozilima iz nižih, odnosno bolje reći sitnijih klasa. Pa i sam Audi A1, koji je poprilično usamljen u premijum B segmentu ima vrlo dobru prodaju na Apeninskom poluostrvu.

Ono što je velika prednost u celoj priči jeste mogućnost da budući hečbek milanske marke bude dostupan i kao električni model. I tada bi sigurno koristio postavku koju smo već videli kod Peugeota e-208.

Čini se da ovakve vesti u vezi sa Alfom nailaze na podeljene reakcije među velikim brojem fanova ove marke. Jedni se raduju bolji danima za tog proizvođača, dok ih drugi odbacuju zbog sve snažnije veze sa Peugeotom i drugim brendovima u okviru Stellantisa. Ko će narodu udovoljiti…

AutoRepublika 

(1136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

pljuc

TheStig

Nek prepakuju 208icu u kabriolet i nazovu je npr….uh recimo Spider. 😁

Matori

I jedini njihov dosadašnji predstavnik u „B“ segmentu je bio prepakovani Fijat punto, čak i verzija QV je bila prepakovani punto abart. Uzgred oba su na stazama bila sporija od fabije.
Ako i budu prepakivali 208, moraćr to mnogo bolje da urade.

Bungi

Može i 208 gti, samo molim vas, da pakovanje bude pravo italijansko.

DUDE

Nemaju izbora, nego da ponude prepakovane i rebrendirane Peugeot modele. Treba poceti proizvodnju i vratiti se na trziste, a nema para i vremena za razvoj novih, nezavisnih modela. Novi MITO sa motorom 1.2 130ks i eMITO bili bi dovoljni da se tocak zakotrlja. Tonale na bazi 2008, kao Mokka. Posle toga Giulietta na bazi 308, jer ako je mogla Astra, zasto ne bi i Giulietta. Stvar je opstanka i ako je rebrending ta zaba koju treba progutati radi opstanka – Alfa mora da je proguta. Ono sta me brine je da je na celo Alfe stavljen onaj Imparato, francuski penzos… Pročitaj više »

BB

Zašto MiTo ne dođeš…
Da me kući povezeš…
Da u Pežo motor gledam
A da Alfi srce predam
MiTo, MiTo, kršino…

Dezon

Video sam u italiji audi a1 allroud

Nikad nisam pre video allroud izvedbu a1 modela.