1. Home
  2. Vesti
  3. BMW počeo sa proizvodnjom modela i4
BMW počeo sa proizvodnjom modela i4
1

BMW počeo sa proizvodnjom modela i4

137
1
Podelite sa prijateljima:

Veliki korak napred za bavarskog proizvođača dolazi sa električnim i4.

Nakon poprilično neuspešnog starta sa i3 i i8, BMW kao da se malo uplašio elektrifikacije i rešio da povuče ručnu. Sada nastavljaju sa elektrifikovanjem game, a i4 dolazi kao početak novog talasa električnih modela iz Minhena.

Upravo u prestonici Bavarske je i počela proizvodnja pomenutog električnog sedana. Iako su se u BMW-u svojski potrudili da apsolutno maksimalno prilagode i4 procesu montaže koji već postoji u fabrici u Minhenu, morali su da uvedu određene izmene.

Prilagođavanje proizvodne linije na kraju je koštalo BMW 200 miliona evra – što je u vreme ovakve krize u automobilskoj industriji ozbiljan svota novca za proizvodnju jednog automobila. Podsetimo, u ovom pogonu se pored i4 montiraju i Serija 3, kao i M3, M4 i Serija 4 Gran Coupe.

U međuvremenu, BMW će relocirati proizvodnju termičkih četvorocilindarskih motora iz Minhena. U buduće, oni će se sklapati u Hems Holu u Velikoj Britaniji, kao i u fabrici u Austriji. Kompletna selidba proizvodnje agregata iz Minhena biće završena do 2024. godine.

AutoRepublika

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dobro prodjoše na NCAP-u.

AEB Car to Car 3,8 bodova od mogućih 6.

Dačija Jogger & Sandero&Logan 4,5 od mogućih 6.

Doduše, u toj discplini bolje prodje nego BMW serija 2 Coupe. 3,7 bodova.

Nije ni čudo da su oba pomenuta BMW-a osvojila po 4 zvezdice.