1. Home
  2. Vesti
  3. Konceptualni Lexus LF-30 predstavljen u Tokiju (GALERIJA)
Konceptualni Lexus LF-30 predstavljen u Tokiju (GALERIJA)
0

Konceptualni Lexus LF-30 predstavljen u Tokiju (GALERIJA)

132
0
Podelite sa prijateljima:

Lexus je na domaćoj teritoriji prikazao jedinstven konceptualni model. 

Japanska premijum marka sa ovim konceptom najavljuje i sopstveni atak na segment električnih automobila. Očito je da rukovodstvo Lexusa smatra da je vreme da se upusti u borbu i u premijum klasi kod električnih modela.

Za početak jasno je „kao dan“ da su dizajneri ovde dobili odrešene ruke. EV ne mora pratiti konvencionalne proporcije niti oblik automobila, jer mu sama tehnologija omogućava da stil bude drugačiji nego što mi to očekujemo.

Stakleni krov, potom ogromna gullwing vrata i četiri sedišta su stvari koje se retko viđaju kod konvencionalnih automobila, no sve to poseduje LF-30.

Iako na prvi pogled ne izgleda kao veliki automobil, Lexusov konceptualni model je daleko od malog vozila. Dugačak je 5.090 milimetara, širok 1.995 i visok 1.600 mm. Međuosovinski razmak iznosi 3.200 mm.

Kako smo navikli kada su u pitanju električni automobili, masa je poprilično velika, pre svega zbog baterija. Tako i LF-30 ima masu od 2,4 tone!

Kako bi se ovolika grdosija pokretala koriste se četiri elektromotora, po jedan za svaki točak. Lexus LF-30 tako ukupno raspolaže sa 536 ks i 700 Nm, što mu omogućava da ubrza do 100 km/h za samo 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na skromnih 200 km/h.

Baterija kapaciteta 110 kWh omogućava autonomije prema WLTP protokolu od 500 kilometara. Lexus je predvideo i mogućnost bežičnog punjenja baterije.

Po brojkama koje su predstavljene očigledno je da Lexus ima velike planove za svoje električne automobile. Ostaje da se vidi i kada ćemo imati priliku da vidimo neki serijski izdanak.

AutoRepublika 

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments