1. Home
  2. Vesti
  3. U Rumuniji isključen semafor na opasnoj raskrsnici zbog neplaćanja struje!
U Rumuniji isključen semafor na opasnoj raskrsnici zbog neplaćanja struje!
0

U Rumuniji isključen semafor na opasnoj raskrsnici zbog neplaćanja struje!

516
0
Podelite sa prijateljima:

Vest je, kao što već iz naslova možete da zaključite, iz rubrike „Verovali ili ne“, a u uvodu se može konstatovati da je ovako nešto moguće samo u Rumuniji (i verovatno još ponekoj komšijskoj zemlji). Naime, prošle nedelje je zabeležen slučaj da je s napajanja isključen semafor. Stvar dodatno pogoršava činjenica da je on bio zadužen za regulisanje saobraćaja na prometnoj raskrsnici s veoma tužnom istorijom saobraćajnih udesa.

Semafor koji je ostao bez daha je montiran u mestu Đirov na severoistoku Rumunije, gde su gradske vlasti odbile da problem napajanja saobraćajne signalizacije strujom bude rešen preko Saveznog direktorata za puteve i mostove (DRDP), na način da semafori dobiju sopstveni izvor energije.

„Mi iz kancelarije gradonačelnika se smatramo odgovornim zbog prestanka napajanja semafora. Prvi put kada smo dobili molbu da omogućimo uličnu rasvetu, složili smo se, međutim to se odnosi na noćne periode, ali šta raditi tokom dana? Rešenje je pronađeno kroz isporuke od strane fizičkog lica“, medijima je rekao Vasile
Ćibotaru, gradonačelnik Đirova.

Konkretno, semafor je na struju prikačen tako što je vlasnik obližnjeg lokalnog kafića pokazao širokogrudost i razum. Međutim, nakon što je prošlo isuviše vremena tokom kog trošak utrošene struje nije refundiran fizičkom licu, čovek je jednostavno izvukao utikač „iz zida“, i rešio problem. Nepotrebno je naglašavati da je na taj način saobraćaj na raskrsnici prerastao u noćnu moru za vozače.

Tragikomičnosti situacije je doprinela i objava Gradske skupštine u kojoj se navodi da radovi na raskrsnici nisu budžetirani. Kako bilo, ceo slučaj je isplivao u javnost, a evo kao što vidite dobio i regionalne implikacije i objave u medijima, pa je privremeno rešenje ponovo pronađeno prekjuče, od kada je semafor ponovo u funkciji.

AutoRepublika

(516)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments