1. Home
  2. Vesti
  3. Nova iteracija Toyote GT86 stiže 2021. godine, sprema se i Celica?
Nova iteracija Toyote GT86 stiže 2021. godine, sprema se i Celica?
0

Nova iteracija Toyote GT86 stiže 2021. godine, sprema se i Celica?

164
0
Podelite sa prijateljima:

Japanci su potvrdili da rade na razvoju nove generacije modela GT86, ali se sve više čuju i glasine o potencijalnom povratku Celice. 

Toyota će ponovo raditi sa Subaruom na bratskim modelima GT86 i BRZ, a očekuje se da upravo Toyota prva predstavi svoj proizvod i to 2021. godine. Mada još uvek nema nikakvih preciznih podataka o drugoj generaciji pomenutog automobila, pojavila se informacija da će ovo vozilo pokretati 2,4-litarski četvorocilindarski bokser agregat.

Povratkom Supre na tržište, počele su mnoge glasine o drugim Toyotinim sportskim modelima. „Razvoj sportskog automobila je veoma skup i nije isplativ kao što je nekada bio. Tržište ovakvog tipa automobila na globalnom nivou je sve manje i manje, stoga je udruživanje velikih kompanija radi stvaranja novih modela sasvim logično“, rekao je na predstavljanju prototipa Supre jedan od čelnika japanske marke.

Model o kojem se priča da bi mogao ponovo zasijati na sveskim drumovima jeste Celica, slavno ime iz Toyotine istorije. No, kako za ovaj automobil nema izglednog partnera za zajednički razvoj, realnije je da Celica ostane u prošlosti, s obzirom na to da je proizvodnja prestala pre više od jedne decenije, 2006. godine.

Toyota se takođe sprema za povratak na tržište hiperautomobila. Za sada je poznato da će nova japanska automobilska „godzila“ koristiti hibridni pogon iz trkačkog TS050. Podsetimo, ovaj model koristi hibridni pogon koji razvija 745 kW snage, mada je za očekivati da serijska varijanta bude pitomija po ovom pitanju.

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments