1. Home
  2. Vesti
  3. Vlasnici „potencijalno napaljenog“ Chevroleta Bolta dobijaju specijalna parking mesta
Vlasnici „potencijalno napaljenog“ Chevroleta Bolta dobijaju specijalna parking mesta
2

Vlasnici „potencijalno napaljenog“ Chevroleta Bolta dobijaju specijalna parking mesta

421
2
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet Bolt je bio česta tema priča na AutoRepublici i to s opravdanim razlogom. Reč je o veoma uspešnom električnom automobilu koji nažalost prate česti skandali oko (samo)zapaljivanja, zahvaljujući nepouzdanim baterijama. General Motors je sproveo istraživanje zajedno sa dobavljačem, firmom LG Chem, pa je opozvao svaki Bolt ikada proizveden, a vlasnicima je najavljeno da ne parkiraju svoje ljubimce u garažama, i ako su u javnosti da budu barem petnaest metara udaljeni od drugih vozila.


Priča možda deluje pomalo smešno, ali je situacija svakako ozbiljna do te mere da je aerodrom u gradu Hajfil, unutar američke savezne države Arkanzas odlučio da rezerviše posebna parking mesta baš za Bolt. Priložene fotografije su uslikale kolege sa sajta „The Drive“, nakon posete lokalnom aerodromu gde ih je zatekao natpis na kom piše da bi se vlasnici Bolta trebalo da obrate zaposlenima, kako bi dobili upustvo gde da parkiraju, i to radi lične bezbednosti.

Novinar kaže da je video desetak takvih znakova na raznim lokacijama unutar parking placa, ali nijednog primerka ovog Chevroletovog modela nije zapazio. Konaktirali su predstavnika aerodroma i dobili odgovor da su znakovi postavljeni proteklog vikenda i da ih nije neki požar naterao da to urade.

U tipičnom stilu su izjavili da „brinu o bezbednosti svojih mušterija i da pošto je Bolt pogodio veliki opoziv, žele da budu sigurni da, ako do požara već dođe, nijedan drugi četvorotočkaš neće biti oštećen“.

Verujemo da razlog ovakvog postupka ipak leži u tome da aerodrom može da bude tužen od strane vlasnika automobila ukoliko se dokaže da nije preuzeo sve što je u moći kompanije, kako bi se izbegla nesreća s požarom. Informacije o Boltovim samozapaljivanjima su dostupne široj javnosti pa samim tim možemo da očekujemo slične natpise za vlasnike ovog Chevroleta i na drugim lokacijama.


Dok General Motors vredno radi na novim baterijama u saradnji sa društvom LG Chem, a od kojih se očekuje da reše problem, kompanija istovremeno i dalje upozorava vlasnike da ne pune bateriju na više od 90% kapaciteta i nikako ne parkiraju na manjoj razdaljini od petnaest metara od drugih vozila.

Dok to možda i nije problem u sopstvenim dvorištima, javna parking mesta su sasvim druga priča. Neki od njih kao što je aerodrom u Arkanzasu će možda i osloboditi zasebna mesta za Bolt, dok drugi verovatno neće dozvoliti vozačima da ih uopšte parkiraju na mestu pod njihovom nadležnošću. Činilo se da se General Motors izvukao iz loših navika da debituje s novitetima pre nego što su sve mane uklonjene, ali Bolt nam je pokazao da još uvek postoje određeni problemi.

AutoRepublika

(421)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

Budućnost s dildama.

moron

Mora da je to poseban ugodjaj posedovati vozilo koje do daljega (čekajući samozapaljenja ili rešavanje problema, koji uslov se pre ispuni) smeš da parkiraš samo u svom dvorištu ili u svojoj garaži.
Jezivo.