1. Home
  2. Vesti
  3. Šta će biti sa Opel Insignijom?
Šta će biti sa Opel Insignijom?
5

Šta će biti sa Opel Insignijom?

4.81K
5
Podelite sa prijateljima:

Insignia se polako, ali sigurno, priprema za odlazak u istoriju. 

U prvom kvartalu tekuće godine, Insignia je u Evropi upisala svega 2.879 registracija, što predstavlja pad prodaje od 38% naspram referentnog perioda prethodne godine. Nije to ništa strašno, ceo velikoserijski D segment beleži veliki pad potražnje, pre svega zbog SUV trenda na Starom kontinentu.

Iako je Insignia relativno skoro dobila restilizaciju, jasno je da ažuriranje nije naročito pomoglo sa prodajnim rezultatima. No, da poslednji Opel sa američkim genima uskoro odlazi u penziju bilo je očigledno posle vesti da će Insignia nestati sa britanskog tržišta. Ovo je samo početak lavine, te se u narednom periodu može očekivati da Insignia napusti tržišta gde ima izrazito slabu prodaju.

A šta će biti kada aktuelna iteracija Insignije odradi svoje? Za sada, u Opelu su davali samo nedefinisane najave o budućnosti modela u D segmentu. Nekadašnji šef brenda iz Riselshajma, Mihael Lošeler, pre dve godine je govorio o tome da ne bi trebalo da bude direktnog naslednika, pogotovo ne u formi tradicionalne limuzine.

Nakon toga bilo je govora da će Opel ipak ostati veran sedanima, ali da će naredna Insignia biti premeštena u EV segment. Čini se da bi razvoj situacije bio nešto realniji scenario.

Prema poslednjim glasinama, naredni Opelov model iz D segmenta stići će početkom 2025. godine i biće to električni automobil. Nepoznato je da li će naziv Insignia ostati u opticaju ili će se Nemci odlučiti za drugačiju oznaku. Taj četvorotočkaš biće postavljen na STLA Medium platformu, što znači da će imati pravo na bateriju od 87 do 104 kWh.

Ono što se još pojavilo u vidu trača jeste da će Opelova buduća limuzina biti montirana u Italiji, a ne u Nemačkoj. Navodno će se ta električna berlina proizvoditi u fabrici u Melfiju na Apeninskom poluostrvu.

AutoRepublika 

(4808)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sudeći po prodajnim rezultatima, broj ožalošćenih će biti veoma sveden

DUDE

Dobro izgleda Insignija, bas mi nekako zapala za oko…merkam neku polovnu, ali sanse joj kvare C klasa i BMW 3ka…oba su tu negde sa cenom.

Balkanboj

Jeste, i tu meni pobedu odnosi 3-ka kao skladniji paket.

Koljo

Insignia je dosta jeftinija i mozes je puno mlađu i sa manje km kupit za razliku od mercedesa i bmw

Koljo

Insignia gsi je top paket.Jedino im nemogu oprostit na pojedinim modelima zadnji brisac i sto se gepek nemoze na dugme otvorit na limuzini.