1. Home
  2. Vesti
  3. VW presvlači Virtus iz Brazila u Škodu Slaviju za Indiju
VW presvlači Virtus iz Brazila u Škodu Slaviju za Indiju
0

VW presvlači Virtus iz Brazila u Škodu Slaviju za Indiju

460
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavljamo vam prvi tizer koji je objavila češka marka Škoda, što je učinila u želji da najavi vredan rad na novitetu. Međutim, nemamo se čemu radovati mi Evropljani jer je limuzina zvana Slavia namenjena indijskim kupcima. Na tamošnjem tržištu koncern Volkswagen sprovodi davno osmišljenu strategiju kojoj je dao ime India 2.0. Na izradu takvog plana delovanja, VW je „spucao“ milijardu američkih dolara. Podrazumeva jačanje regionalnog prisustva, kako Škode, tako i matičnog Volkswagena.

Prvi korak u implementaciji mudre strategije Volkswagena je bio oličen u prezentaciji blizaničkih krosovera. Pogađate, mislimo na Volkswagen Taigun i Škoda Kushaq. Drugi korak predviđa lansiranje jednojajčanih limuzina, i evo nas u dva skoka kod budućih Škode Slavije i Volkswagena Virtusa (za indijsko tržište).

Brazilski Volkswagen Virtus

Ipak, ne treba se zavaravati. Škoda Slavia neće biti originalan proizvod, što je sve više karakteristično ne samo za automobilsku industriju i Volkswagen koji previše često poseže za ovakvim „kaišarskim“ kombinacijama, već za celokupno društvo. Tako će Slavia nastupiti kao prerušeni, revidirani i blago modifikovani brazilski Volkswagen Virtus koji je debitovao još 2017. godine, pa se pitamo na šta je Volkswagen potrošio uloženu milijardu dolara ako je celokupna ideja naslonjena na prodaju „onoga za bubrege“.

Stvar je dodatno začinjena i činjenicom da će i sam Virtus nastupati samostalno na indijskom tržištu. Kao i svi ostali lokalni krosoveri, i sedani će biti utemeljeni na pojednostavljenoj i adaptiranoj verziji arhitekture MQB-A0-IN. Prema preliminarnim informacijama, pod haubom će se naći motor 1.0 TSI ili 1.5 TSI. Obe su turbo potpomognute jedinice, s tim da je slabiji motor uparen s ručnim menjačem ili klasičnim automatikom, dok je moćniji agregat u tandemu sa sedmostepenom robotizovanom transmisijom DSG, a ona je poznata po tome što se oslanja na dvostruku spojnicu.

Nova Slavia će iz prodajnih kataloga istisnuti lokalnu limuzinu Škodu Rapid, inače derivat poznate limuzinice Volkswagen Polo. Međutim, Slavia će biti gabaritnija, bogatije opremljea i skuplja od Rapida, što je i najveći razlog koji je motivisao čelnike firme da promene naziv Rapid. „Novo“ ime je izvučeno iz bogate istorije češke kompanije, a setićete se sigurno da su osnivači Škode Vaclav Laurin i Vaclav Klement krenuli u biznis s biciklama, pa je u tom duhu i uspostavljeno ime Slavia još 1896. godine. Podsetićemo vas da su i polaznici Škodine akademije prošle godine osmislili i prikazali konceptni model Škoda Slavia.

Kako bilo, premijera novog sedana je zakazana za decembar. Koga zanimaju ostali modeli iz grupacije VW koje smo pominjali u ovom članku, može više pročitati o njima pretragama kroz naš portal. Model Rapid smo svojevremeno i testirali.

AutoRepublika

(460)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments