1. Home
  2. Vesti
  3. Ford polako eliminiše dizel motore iz ponude u Velikoj Britaniji
Ford polako eliminiše dizel motore iz ponude u Velikoj Britaniji
1

Ford polako eliminiše dizel motore iz ponude u Velikoj Britaniji

235
1
Podelite sa prijateljima:

“Plavi oval” se smatra za domaći brend na Ostrvu, a dizel su prognali iz većeg broja modela dostupnih na tom tržištu.

Ford više ne nudi dizel motore za Mondeo, S-Max i Galaxy. Svi modeli imali su u ponudi potentni dvolitarski dizel agregat koji je bio dostupan u nekoliko verzija što se tiče izlazne snage. Neko bi rekao idealna pogonska jedinica za ovako korpulentne automobile, ali se u Fordu ne slažu.

Sva tri četvorotočkaša sada su ostala u Britaniji dostupna samo sa hibridnim pogonima. Posebno je tužna priča u vezi sa Mondeom, koji je nekada bio izuzetno popularan, ne samo u ovoj zemlji, već u velikom delu Evrope, dok je danas na kraju svoje karijere i neće dobiti direktnog naslednika u vidu limuzine ili karavana.

Fiesta je još prošle godine u Velikoj Britaniji ostala bez 1,5 TDCI motora, tako da se sada može dobiti samo sa trocilindarskim benzincima. S druge strane, nekolicina modela još se može pohvaliti sa dizelom u gami, a to su Focus, Tourneo Connect i Tourneo Custom. Još jedan Fordov model je zadržao “naftaše” u ponudi, to je Kuga, i za sada nema naznaka da će američka marka eliminisati takve pogonske jedinice u pomenutim vozilima.

U Velikoj Britaniji već neko vreme nestaju dizelaši. U prethodnih godinu dana Mazda 6 se odrekla svog dizel motora, kao i Seatovi modeli Arona i Ibiza, ali i Renault Megane (koji je na Ostrvu sada dostupan samo kao plug-in hibrid).

AutoRepublika 

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kako vidim na sajtu Ford Slovenija, ni u Sloveniji se više Smaks i Galaxy ne nude kao dizeli, već samo kao klasičan 2,5 hibrid.
Kod Mondea još uvek može da se bira izmedju 2,0 dizela ( pa i sa AWD pogonom ) i 2,0 hibrida.