1. Home
  2. Vesti
  3. Preminuo tvorac Logana, Sandera, Dustera, Kwida…
Preminuo tvorac Logana, Sandera, Dustera, Kwida…
0

Preminuo tvorac Logana, Sandera, Dustera, Kwida…

2.12K
0
Podelite sa prijateljima:

Džerar Deturbe, generalni direktor entiteta A2SDU (Alliance A-Segment Development Unit) koji je zadužen za razvoj CMF-A platforme u vlasništvu alijanse Renault-Nissan, preminuo je na dan 5. decembar 2019. godine.

Ostaće upamćen u automobilskoj industriji kao očinska figura za sledeće modele grupacije: Renault Kwid, Dacia Logan, Dacia Sandero, Dacia Duster, Renault Triber i Renault City K-ZE. Pored toga, radio je i na projektu Datsun RediGo.

Već iz ovih podataka se može zaključiti da je Deturbe tokom svoje pedesetogodišnje karijere u Renault grupi, često bio angažovan na rukovođenju značajnim projektima, posebno onim niskobudžetnim. On se lično zalagao za tu ideju, odnosno razvoj pristupačnih modela, pa su se tako ređali (u naslovu pomenuti) puleni s oznakama rumunske Dacije 2004., 2007., 2010. godine.

Renault navodi da je Džerar Deturbe pružio ogroman doprinos uspehu ideje o gami Global Access na koju se danas odnosi čak 35% od ukupne globalne realizacije grupacije.

Povodom smrti Džerara Deturbea se oglasila i Klotild Delbo, vršilac dužnosti izvršnog direktora Renault grupe:

“Izgubili smo lidera i vizionara koji je umnogome doprineo jačanju performansi grupacije. Svi zaposleni koji su imali tu priliku da rade s njim, upamtiće ga po tome što je postavljao visoke standarde, posedovao urođen osećaj za red i disciplinu, a bio je takođe i neko ko je na kontinuiranim osnovama težio ka probojima i inovacijama. U ime zaposlenih u Renault grupi, želim da mu odam počast i izrazim iskreno saučešće porodici i bliskim mu prijateljima.”

Inače, upokojeni Deturbe je rođen 28. septembra 1946. godine.

AutoRepublika

(2117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments