1. Home
  2. Vesti
  3. Rolls-Royce se oprašta od V12 motora
Rolls-Royce se oprašta od V12 motora
0

Rolls-Royce se oprašta od V12 motora

508
0
Podelite sa prijateljima:

Luksuzni proizvođač rešio je da se svrsta u električne brendove, počevši do 2030. godine.

Velike promene za britansku marku. U skladu sa opštom histerijom u vezi sa električnim modelima koja trenutno vlada u automobilskoj industriji, tako i Rolls-Royce najavljuje kraj za njihov karakteristični V12 motor.

Zaključno sa 2030. godinom, Rolls više neće imati u ponudi modele sa SUS agregatima. Tako da će u suštini svi noviteti dolaziti sa nekim vidom elektrifikovanog pogona ili će biti potpuno električni automobili.

Prvi EV četvorotočkaš Rollsa stići će 2023. godine, i to će biti veliki kupe sa zvaničnim nazivom Spectre. Nakon njega, trebalo bi očekivati ofanzivu ovog proizvođača u toj tržišnoj niši.

U saopštenju brenda Rolls-Royce za javnost, stoji da se glavne karakteristike električnih vozila odlično uklapaju u njihovu filozofiju. “Veliki obrtni momenat, tišina… To su stvari koje se odlično slažu sa našim brendom”, navodi rukovodstvo ove marke.

Ističe se i da će BMW grupacija dozvoliti znatno više slobode Rollsu prilikom elektrifikacije portfolija, što kako kažu, nije slučaj sa svim proizvođačima u okviru grupe.

Dakle, još jedno velikom “ime” automobilske industrije prelazi u “drugi tim”. Ko su ostali koji su takođe pošli ovim putem, ili bar najavili da će krenuti tom stazom, saznajte OVDE.

AutoRepublika 

(508)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments