1. Home
  2. Sajmovi
  3. Hyundai Tucson predstavljen u restilizovanoj verziji
Hyundai Tucson predstavljen u restilizovanoj verziji
0

Hyundai Tucson predstavljen u restilizovanoj verziji

1.36K
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je predstavio unapređenu verziju krosovera Tucson na tek otvorenom Salonu automobila u Njujorku . Stiže sa osveženim izgledom i novim sistemima asistencije vozaču. Prodaja restilizovane verzije kreće sredinom godine.

Na prednjem kraju automobila, uočljive su svetlosne grupe izvedene u punoj LED tehnologiji, redizajniran je i branik, kao i kaskadna rešetka hladnjaka i ostali detalji. Sa druge strane vozila, izmenjene su zadnje svetlosne grupe, odbojnik, kao i završeci izduvnih cevi. Na ovaj način, stajling Tucsona je dobio potpuno svežu notu.

Unutrašnjost standardno opremljenog vozila donosi novi ekran dijagonale sedam inča, koji podržava funkcije Apple CarPlay, Android Auto i opciju Bluetooth konektivnosti. Dostupan je i, za jedan inč veći displej preko koga je moguće očitavati i trodimenzinalne mape. Izbor ove opcije, na razvijenim tržištima, donosi i mogućnost sedmogodišnje pretplate na usluge, između ostalog i vezane za bitne informacije u realnom vremenu. Putnici na zadnjoj klupi imaju pristup dodatnom priključku za USB uređaj, dok su na raspolaganju i performantniji muzički sistem marke Krell, kao i bežično punjenje mobilnih telefona.

Novi Tucson poseduje opciju kamera koje obezbeđuju pregled 360 stepeni oko vozila, što je veoma praktično prilikom uparkiravanja na parking mestima u velikim gradovima, koja su po pravilu veoma skromnih dimenzija. Pored ove, dostupne su i funkcije autonomnog kočenja u kritičnim situacijama, pomoć u održavanju saobraćajne trake, upozorenje na premor vozača. Svi ovi sistemi bi trebalo da olakšaju zadatak Tucsonu koji se odnosi na zadržavanje savršenog skora na Euro NCAP testovima.

Hyundaijev rival modelim Mazda CX-5 i Volkswagen Tiguan, posedovaće globalnu paletu od ukupno pet agregata. Najsnažniji agregat je odavno poznati 2.0 CRDi, koji isporučuje 184 ks, a sa izborom ovog motora dobijate i pogon na sve točkove. Međutim, što se transmisije tiče, izbor postoji: šestostepena manuelna ili osmostepena automatska.

Kod manje dizel jedinice došlo je do promene. Umesto motora zapremine 1,7 litara sa 115 ks (kojim je bio opremljen i model na našem testu, Tucson će dobiti ekonomičnu verziju zapremine 1,6 litara. Ovaj agregat će se nuditi sa dva nivoa snage: 115 ili 133 ks, od kojih je moćniji motor moguće upariti sa sedmostepenom transmisijom sa dvostrukom spojnicom. Poenta je da će ovakav pogonski sklop omogućiti nižu potrošnju i štetne emisije u odnosu na kombinaciju koja uključuje manuelni šestostepeni menjač.

Što se benzinaca tiče, izbor je sveden na dve jedinice zapremine 1,6 litara. Slabija je lišena pomoći turbo punjača i proizvodi 115 ks, dok zahvaljujući prisustvu istog, snažnija raspolaže sa 177 ks. Uz jači motor, možete izabrati i pogon na prednjem paru točkova, ili pak na točkovima obe osovine. Dostupna je i sedmostepena automatska transmisija sa dvostrukom spojnicom. Ako pak, izaberete slabiji motor, dobijate u standardnoj postavci, pogon na točkove prednje osovine, kao i pomenutu manuelnu transmisiju.

Hyundai Tucson kao najprodavaniji model kompanije na svetskom nivou, doživeće evropsku premijeru u predstojećim nedeljama. Iako cene za novitet nisu predstavljene, ne postoje očekivanja prema kojima će novitet biti pozicioniran u iole viši cenovni razred od aktuelnog modela. Prve isporuke restilizovane verzije se očekuju u drugom delu godine.

(1356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments