1. Home
  2. Vesti
  3. Alfin krosover iz B segmenta ulazi u proizvodnju 2023. godine
Alfin krosover iz B segmenta ulazi u proizvodnju 2023. godine
1

Alfin krosover iz B segmenta ulazi u proizvodnju 2023. godine

371
1
Podelite sa prijateljima:

Zvaničnici Stellantisa potvrdili su pređašnje navode medija u vezi sa dolaskom još jednog SUV modela proizvođača iz Milana.

Alfin novi adut za B segment biće krosover i ujedno će predstavljati uvodni model u gamu ovog brenda. Rafal Grzanecki, šef Stellantisa u Poljskoj, potvrdio je da će se i ovaj maleni SUV proizvoditi u fabrici Tiši u toj zemlji.

Tamo će prvo otpočeti proces montiranja dva krosovera za Fiat i Jeep, i to već naredne, 2022. godine, da bi Alfin četvorotočkaš počeo da silazi sa proizvodnih linija negde tokom 2023. godine (najverovatnije u trećem ili poslednjem kvartalu).

Ono što već znamo o ovom modelu jeste da će koristiti CMP platformu, na kojoj već počiva niz modela bivše PSA grupacije, od Peugeota 208/2008, preko Opelovih Corse i Mokke, pa sve do Citroena C4. Ta arhitektura će mu omogućiti i plasman 100% električne varijante. Zapravo, to će biti i prvi EV model Alfe Romeo.

Šef Alfe Romeo, Žan-Filip Imparato, nedavno je potvrdio da će električni krosover iz B segmenta poneti EV barjak te marke, s tim da će on ući u proizvodnju nešto kasnije naspram konvencionalnog izdanja – 2024. godine.

Još nije poznato kada će biti predstavljen italijanski premijum mališa, ali je prethodno bilo govora o tome da će ga Alfa prikazati na predstojećem Salonu automobila u Ženevi, uz premijeru Tonalea.

Ujedno, još uvek nije poznato ni koji će naziv nositi budući krosover. Italijanski mediji su do sada u prvi plan isticali dve opcije – Brennero ili Palade.

AutoRepublika 

(371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

Tata, kad ce novi alfin model izaci, taj Balansero ili kako se vec zove? – kad Hajduk bude prvak!
znaci, nikad.