1. Home
  2. Vesti
  3. Novi šef Alfe Romeo nezadovoljan Tonaleom!
Novi šef Alfe Romeo nezadovoljan Tonaleom!
13

Novi šef Alfe Romeo nezadovoljan Tonaleom!

2.57K
13
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Alfe Romeo rešio je da odloži premijeru novog SUV modela jer nije zadovoljan plug-in hibridnim izdanjem ovog četvorotočkaša. 

Kako javlja ANE, Žan-Filip Imparato naredio je odlaganje debija Tonalea i dalje unapređivanje plug-in hibridnog sklopa. Nije jasno šta je tačno Imparato zamerio ovoj varijanti Tonalea ali se navodi da je zahtevao „bolje performanse“. To je poprilično širok pojam, jer se može raditi o ubrzanju, međuubrzanjima, a možda i voznoj dinamici, potom dometu u EV režimu, te potrošnji benzina…

Alfa za sada nije iznosila zvanične podatke u vezi sa paletom motora kod budućeg Tonalea, ali je poznato da će se u ponudi naći i plug-in hibridno izdanje. Kako će nadolazeći Tonale deliti platformu sa Jeepovim Compassom, ima smisla tražiti sličnost sa plug-in hibridom koji se može videti kod potonjeg modela.

Compass koristi dve varijante – od kojih slabija može računati na 190 ks, a snažnija na 240 „grla“. Obe konfiguracije koriste bateriju istog kapaciteta od 11,4 kWh. Sasvim je izgledno da će Tonale dobiti jednu od ovih verzija, ukoliko ne i obe. Alfa Romeo je ranije odbacio mogućnost da Tonale dobije performantnu QV varijaciju.

Za italijanskog proizvođača Tonale je od krucijalnog značaja. Pre svega jer se radi o modelu u SUV C segmentu, i to premijum niši, gde se može očekivati dobar prodajni rezultat kako u Evropi, tako i u Severnoj Americi. Osim toga, Alfa je spala na svega dva automobila u čitavom portfoliju, te je dolazak Tonalea i više nego neophodan.

Prema pisanju ANE, novi SUV će debitovati tri meseca kasnije nego što je bilo planirano. Tako će se premijera odigrati najverovatnije početkom 2022. godine.

Podsetimo, Žan-Filip Imparato je pre Alfe sa velikim uspehom vodio Peugeot, a nakon stvaranja Stellantisa dobio je zadatak da preporodi posrnuli slavni brend iz Milana. Imparato je tokom boravka u Peugeotu bio poznat po tome da „upravlja čvrstom rukom“, što je čini se neophodno za italijansku marku, ukoliko zaista žele da je oporave.

AutoRepublika 

(2567)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Eto baš će prodaja pljugića dilde odlučiti sudbinu tonalea, svi željno ko zapete puške čekaju da se u salonima pojavi on, pa da odjebu i benzin i dizel i da kupe pljugića posljednjim eurom. i onda slijedi masovno svršavanje, aaaa, imamo pljugića. Moš mislit, „A dole na dnu, sudbinu jadnu Mnogima rešava nekakav som“. Ko sve nema.vlast u svojim rukama,svi samo ne oni koji bi trebali.

BB

Žele da ga naprave savršeno da neki ljubitelj Alfe (koji vozi Mercedese) ne bi slučajno našao mane kad ga proba prvi put… 🤣😂

don

Hihi, daj 5!

moron

Pošto se u tekstu u vezi motorizacije povlači paralela sa novim Compasom, koji nudi automatske menjače sa 6 brzina ( i kod Plug-in-a i kod klasičnog SUS-a ), mislim da je FCA ( sada Stellantis ) mogao malo na tome da poradi, jer PSA uz PHEV (a i SUS ) nudi AT8.
Šteta je da se i taj element ne unapredi kod modela koji pripadaju „podrupi“ FCA.

don

Imamo mi i 9,10 , nije da se hvalimo 🙂

moron

Za tako nešto kod FCA treba jako duboko zavući ruku u džep.
Kod PSA „dobijaš“ EAT8 i na modelima maltene socijalne cene (pa i klase „corsa“), dok FCA svoje već vremešne AT6 ( DCT) „gura“ i u daleko skuplje modele od toga.

don

Zna alfa sta valja 🙂

Cuore sportivo

Nek on promjeni izgled ove rugobe! Kako je ovo ruzno, fuj! Isto groka! Pravi nasljednik najruznije alfe ikad Sprint Zagata

159

Pravac oftamolog,sto hitnijeeee

don

Ni meni se ne svidja. Najbolje abortus projekta pa sve nanovo.

Cuore sportivo

Tako je done, ne svidja se ni jednom pravom alfisti SZ, pa tako ni ova rugoba, njen nasljednik

Matori

Rekoh ja onomad da o njihovim novitetima vredi pisati samo u prošlom vremenu.

Seminola 159

Meni ovo ny foto fobro izgleda.