1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda postaje nepušačka marka!
Škoda postaje nepušačka marka!
6

Škoda postaje nepušačka marka!

6.12K
6
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Škoda Auto je rešila da zauvek odstrani miris duvanskog dima iz svih svojih prostorija i placeva (kancelarija, proizvodnih hala, magacinskih prostora, izložbeno-prodajnih površina). Češka marka će podržati sve zaposlene koji se odluče da ostave pušenje, ponovo naglašavajući ulogu koju bi odgovoran poslodavac trebalo da ima prema zdravlju zaposlenih.

Predsednik marke Škoda Tomas Šefer je objasnio: “Zdravlje naših radnika je za nas pitanje od vrhunskog prioriteta, pa u tom smislu činimo sve što možemo. Mere koje smo uveli u cilju zaštite od korone su se pokazale izvanredno, pa se trudimo da na temelju tog iskustva dodajemo nove kvalitete u program. Sledeći logičan korak bi bio da postanemo nepušačka sredina. Tako ćemo motivisati naše ljude da se ponašaju odgovorno, da usvoje zdraviji životni stil, i želimo da konačno uklonimo barijeru između pušača i nepušača, naglašavajući pritom i sve napore koje činimo u cilju zaštite životne sredine, tako što na ovaj način redukujemo volumen otpada koji proizvodimo.”

U želji da se odluka realizuje na pravi način, češka kompanija je uspostavila blisku saradnju s unijom KOVO, na koji način se Škoda pozicionirala kao odgovoran poslodavac koji brine o svojim ljudima. Prvi korak u smislu realizacije programa je već preduzet, pa je tako pušenje već zabranjeno u proizvodnim pogonima podignutim u Indiji. Radi se o fabrikama u gradovima zvanim Pune i Aurangabad.

Proizvođač automobila će takođe podržati zaposlene koji već imaju zavidan staž u kompaniji u njihovoj eventualnoj želji da ostave duvan, obezbeđujući im brojne usluge različitog tipa iz programa zvanog „Pluća nam znače“ (Lungs Matter), a koji predviđa terapiju u cilju odvikavanja od nikotina, kao i ostale terapije koje eksperti smatraju neophodnim da bi se došlo do zdravog života.

Svi proizašli troškovi u smislu realizacije ove inicijative će biti pokriveni od stren Škode Auto, a u pokriću rashoda će participirati i osiguravajuća kompanija koja osigurava zdravlje zaposlenih u firmi.

Odluka ima ogroman značaj i kroz publicitet koji je dobila, znajući da je Škoda Auto jedan od najvećih poslodavaca u Češkoj Republici, pa se očekuje da i brojne manje firme deluju u tom smeru.

Inače, kao što znamo, pušenje je već zabranjeno na mnogim javnim mestima u civilizovanim državama, pa tako pušače nećete viđati u restoranima, autobuskim stanicama, kulturno-istorijskim centrima i slično. S cigaretom u društvu su u Evropi ostali još samo najveći slabići!

AutoRepublika

(6119)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pozdravio bih ovaj stav Škode.

J4ZZ3R

Čik zabranite alkohol braćo Česi 🙂

BB

Ali da ugrade fiskalnu kasu na „nju“…

Нико

Слабић је било ко ко подлегне тој светској пошасти званој ‘наметање мишљења’.

Niko bitan

Lupaju gluposti
Kao motivišu a zabranjeno je na celoj teritoriji fabrike čak i u dvorištu a ne samo u proizvodnim halama.
Trenutno radim u Škodinoj fabrici u Mlada Boleslav