1. Home
  2. Vesti
  3. Enes o novim fotografijama Mercedesove S klase
Enes o novim fotografijama Mercedesove S klase
8

Enes o novim fotografijama Mercedesove S klase

3.93K
8
Podelite sa prijateljima:

Predstavljanje nove generacije Mercedesove perjanice je sve bliže, a kao što smo i ranije najavili, fotografije kao i informacije o automobilu svakog danas su sve češće. Danas se na internetu pojavilo nekoliko fotografija na kojima je S klasa u svom finalnom obliku, s izuzetkom par veoma sitnih djelova koji su i dalje prekriveni maskirnom folijom.

Dizajn eksterijera je, od strane „internet komune“ doživio kako kritike tako i pohvale, što je sasvim normalno, ali s druge strane pozitivni komentari o enterijeru su bili poprilično rijetki.

Prednjim dijelom automobila dominira šestougaona maska hladnjaka, koja iako sličnih dimenzija onoj na trenutnoj S klasi, zbog oštrijih farova izgleda dosta veća. Fotografisani automobil je očigledno opremljen AMG vizuelnim paketom, koji dodaje „agresivniji“ branik sa većim „otvorima“ za vazduh.

Ranije pomenuta svijetla su sličnog oblika kao na restilizovanoj E klasi koja je predstavljena onlajn putem početkom marta, nakon što je Salon automobila u Ženevi otkazan zbog nastale situacije sa pandemijom. Iz nekog razloga, dio haube iznad prednjih svijetala je prekriven maskirnom folijom, mada ne vidimo način na koji bi tu Mercedes mogao da sakrije neko iznenađenje. Kamuflažna folija se takođe nalazi i po sredini haube, na mjestu gdje će biti smješten takozvani nišan.

Kod zadnjeg dijela automobila. takođe je došlo do drastičnih promjena. Po prvi put, na S klasi imamo svijetla iz dva elementa, odnosno jedna polovina se nalazi na poklopcu gepeka dok se druga nalazi na šasiji. Kao što je i bilo za očekivati, svijetla su u obliku trougla, baš kao što je to slučaj i sa svakim novim Mercedesovim modelom, koji je lansiran nakon predstavljanja trenutnih generacija A i CLS klase. Sudeći po obliku zadnjeg stakla, sa sigurnošću možemo reći da se sveukupne proporcije automobila nisu promjenile.

E sada prelazimo na kontraverzni dio, odnosno enterijer. Nakon poprilično „old school“, to jest starovremenskog, tradicionalnog enterijera kod trenutne generacije S klase, ovog puta smo dobili potpunu suprotnost, gdje je došlo do kompletne modernizacije.

Enterijerom vlada uspravno postavljeni, poput vodopada, centralni ekran multimedijalnog sistema, koji će se očigledno kontrolisati samo pomoću dodira, i kontrola na desnoj strani volana. Iza tog plutajućeg ekrana se nalazi široka ravna površina, ovdje završno obrađena crnom plastikom visokog sjaja, pružajući crni klavir efekat, ali smo sigurni da će postojati opcije ugradnje raznih vrsta plemenitog drveta kao i karbona (ugljenika).

Najviše nesaglasja je izazvao ekran postavljen iza volana, koji na ovim fotografijama izgleda kao naknadno ubačen element. Tu je takođe i dodatni prostor iza ovog ekrana, za koji nemamo objašnjenja, a postoji mogućnost da se tu nalazi još jedan ekran, ostavišni prostor, ili se eventualno radi o nedovršenom enterijeru, te će iz tog prostora izaći element koji će prekriti vozačev ekran.

Volan je identičan kao i onaj predstavljen na restilizovanoj E klasi. Zadnja klupa ne donosi nikakvih iznenađenja. Na pozadini prednjih sjedišta, vjerovatno kao rezultat izbora s liste dodatnih opcija, „nakačeni“ su ekrani, dok su sjedišta dobila novi šablon šavova.

Kada je u pitanju motorizacija, u ponudi će zasigurno biti dizel sa šest cilindara, kao i benzinci sa šest i osam cilindara. Ostavljamo mogućnost da se Maybach modelu nađe i svih dvanaest cilindara. Mada znajući kako stvari stoje, nije isključena opcija ni motora s četiri cilindra. Čak nam djeluje potpuno izvesnim epilogom, posebno što je ta praksa uspostavljena sa S klasom na zalasku karijere.

Takođe možemo očekivati i nekoliko hibridnih verzija. Mercedes dodatno priprema električnu S klasu, koja će stajati kao potpuno zaseban model, i sa bitno drugačijim dizajnom i pratećim imenom.

Da li će nova W223 S klasa nastaviti sedmogodišnju, slobodno možemo reći, nedostižnu dominaciju trenutne W222 generacije, ostaje nam da vidimo. Predstavljanje ovog automobila se očekuje u zadnjem kvartalu ove godine.

Enes Eki Alković

(3934)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Naprijed prelijep, nazad onako, unutra katastrofa.

Bane cars

Ovaj automobil je ukraden u Poljskoj prilikom testa. Na svu srecu je pronadjen i vracen vlasniku. Vidite da je slikan na odpadu. trebao je da ode u delove.

da11

Kakvi su to amateri od inzinjera u Mercedesu. Cuj ukradu ti auto koje se jos ne prodaje.
Ja bi im svima dao otkaz.

Bungi

Gledam ovu onutrašnjost Mercedesa, gledam nove bubrege BMW-a koji izgledaju kao otvorena somova usta i razmišljam…Neki ugledni proizvođači svojim kupcima indirektno poručuju jezikom neverbalne komumikacije:“Molimo vas, ne kupujte auta više od nas, mi želimo da nestanemo.“

Don

gabor, kao uostalom i vecina auta iz mercedesove stale.

Stele

Posto imam rođaka koji radi na sklapanju s klase i kaze da tu ima masa stvari koje se kriju u interijeru ovog vozila.

херцеговац

Шта год да крију, овакав неукус и кичерај у унутрашњости је тешко сакрити. Разочарење.