1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako se Dacia sa Joggerom “vratila u prošlost”
Ovako se Dacia sa Joggerom “vratila u prošlost”
5

Ovako se Dacia sa Joggerom “vratila u prošlost”

1.89K
5
Podelite sa prijateljima:

Jogger je definitivno jedna od najinteresantnijih ovogodišnjih premijera, s tim da je koncept ovakvog vozila Daciji poznat već 15 godina!

Dakle, Jogger je novi Dacijin sedmosed, koji je zapravo karavan sa uvećanim klirensom, kadar da se po potrebi uputi i na neki makadam ili poljski put. Pametno su odigrali Rumuni, jer sa ovakvim vozilom su zaista ušli u jedan sasvim novi prostor na tržištu, i kakve su inicijalne reakcije, sve su šanse da je reč o još jednom prodajnom hitu.

No, automobilski brendovi često pri pravljenju koraka napred moraju da pogledaju unazad. Tako je ovaj put bilo i sa Dacijinim menadžerima, dizajnerima i inženjerima. Ne tako davno, pre 15 godina, na Salonu automobila u Ženevi predstavljen je Logan Steppe, konceptualni automobil zamišljen da privuče pažnju na rumunski brend.

To je takođe bio uzdignuti karavan koji je imao neke od elemenata koji su stigli iz SUV segmenta. O ovom konceptualnom modelu već smo pisali, te vam toplo preporučujemo da pročitate i taj članak.

Nema sumnje da je Dacia ovaj put gotovo potpuno prepisala recept koji je uspostavljen sa Loganom Steppe. Jogger je zvanično debitovao na automobilskoj fešti u Minhenu, i uprkos brojnim premijerama električnih vozila uspeo je da se nametne kao jedan od hitova ovog auto-salona.

Rumunski novitet ujedno otvara i jedno novo poglavlje za rumunsku marku, jer će od 2023. godine biti dostupan i sa hibridnim pogonskim sklopom. Naravno, Dacia će preuzeti tehnologiju iz Renaulta, a biće primenjen klasični hibrid kakav smo već upoznali kod Clija i Captura.

Dacia Jogger će nastupiti na tržištu u februaru 2022. godine. Bazična cena bi trebalo da bude skromnija od 15 hiljada evra, no za bolje opremljene primerke sigurno je da će bez problema dobacivati i do 20.000 evropskih novčanica, a vrlo moguće i više od toga.

Dakle, rumunski proizvođač je inspiraciju video u svojoj prošlosti iako je ona (otkako je pod upravom Renaulta) poprilično kratka. Ipak, i tu je bilo šta da se “probere” pa da nastane ovako interesantan model kao što je to Jogger.

Đorđe Platiša

(1892)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kao klasičan hibrid ova dačija će biti debelo iznad 20 hiljada, jer u Srbiji maleni Clio hibrid bazno startuje sa oko 21,5

branilo

кога брига за Србију … ко нас ј..е кад смо сиротиња 😉
биће он код нас за једно 10 година увежен из Њемачке НОВ , НОВ , НОВ прешао само 99 000 км , баба возила до пијаце …

Izmenjeno 2 godine pre od strane branilo
Bungi

Који год ауто да купиш у Њемачкој, увијек га је возила баба или дјед викендом, пилот авиона или капетан брода двапут годишње.???Јадни швабе, уопште немају уобичајених возача који прелазе 20 000-30 000 km годишње.

DUDE

Samo Eco-G motor i da smo zdravo. LPG je znatno jeftiniji od benzina, radi posao, dovoljno je za porodicu. Ja bih vozio Jogger-a, mada su alternative 500L i Duster, barem cenovno.
Realna opasnost preti unutar kuce Dacia, jer Duster Eco-G krece u Srbiji sa cenom 14.200eur, pa JOGGER mora biti jeftiniji barem 1000eur, kako bi bio konkurentan.

Slavko

Nisam nesto ljubitelj dizajna ni Dustera ni Joggera, ali Jogger je u nacelu generacijski novi(ji) auto, dok je Duster samo nasminkan, Pravi odnos cena cemo videti tek pojavom nove generacije Dustera, a do tad ko zna sta ce biti sa cenama uopste. Licno ocekujem start Joggera u Srbiji od nekih 13-13.5k eura (bez obzira na wow efekat na koji se cilja, nekako mi nerealno da auto koji se bazira na Stepveju kosta bazno 5k vise).