1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Serije 4 u kabrio izdanju dobio novi dizel motor
BMW Serije 4 u kabrio izdanju dobio novi dizel motor
6

BMW Serije 4 u kabrio izdanju dobio novi dizel motor

506
6
Podelite sa prijateljima:

Kupci sada mogu da računaju i na potentni dizel šestak.

Tako sada “četvorka” ima u svom portfoliju čak tri dizel agregata, što je postala prava retkost u modernoj automobilskoj industriji. Uz 420d (190 ks) i 430d (286 ks), sada je dostupan i M440d.

Reč je o rednom šestaku koji raspolaže sa 340 ks i 700 Nm, te mu je za sprint do “stotke” potrebno vrlo malih 5 sekundi. Snaga na sve točkove prenosi se putem osmostepenog automatskog menjača. Ovaj agregat ima ispomoć sistema blagog hibrida, čisto da se malo umanji potrošnja i smanji emisija štetnih gasova.

Još jedna tehnička novost stiže iz BMW-a, modeli X1 i X2 sa 180d agregatom uskoro će biti standardno opremljeni osmostepenom automatskom transmisijom.

AutoRepublika 

(506)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Greota je voziti bilo koji kabrio na naftu.
Ubija samu ideju vožnje bez krova i slušanja motora i sportskog auspuha. Tu nije potrebna multimedija, niti motor od traktora.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Balkanboj
Zvezdan Božinović

Slažem se 300%. Kabiro i dizel – jedno poništava drugo.

Milan

…ali 700Nm sve to ponistava

Zvezdan Božinović

Ma nema šanse. Kabriolet je pretežak, stvoren je za uživanje u slobodi, vetru u kosi, a ne za divljanje po krivinama. Brza vožnja i otvoreni krov ne idu ruku pod ruku, baš kao ni 20% veća masa od obične Serije 4 s dinamičnim vitlanjem po krivinama.

BB

Kukate što se dizelaši izbacuju, struja nema mirisa a ni ona ne valja, sad ne valja ni dizel sa 6 cilindara… Ko bi vam ugodio 😉🤔

Laki

Loša kombinacija!