1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla se dodvorava berlinskim lokalcima
Tesla se dodvorava berlinskim lokalcima
3

Tesla se dodvorava berlinskim lokalcima

264
3
Podelite sa prijateljima:

Američka marka će početkom oktobra otvoriti svoju fabriku pokraj nemačke prestonice za posetioce. 

Teslin evropski pogon lociran je u Gruenhajdeu, nadomak Berlina i 9. oktobra otvoriće svoja vrata za građane savezne države Brandenburg. Oni će imati priliku da vide kako izgleda nova fabrika američke marke, ali će imati mogućnost i da se provozaju u Modelu Y, električnom SUV-u koji će uz Model 3 proizvoditi upravo na ovoj lokaciji.

Sama manifestacija biće upriličena 9. oktobra od 9h do 19h. Tesla je najavio da će organizovati prevoz za sve zainteresovane posetioce, s tim da će zbog ograničenih kapaciteta prioritet pri ulasku u fabriku imati stanovnici države Brandenburg. Osim toga, moraju se ispoštovati epidemiološka pravila – a to je da oni koji dođu moraju imati dokaz o vakcinaciji, ili o preležanoj bolesti koju izaziva Covid-19, a kao treća opcija navodi se negativan test.

Na ovaj način Tesla pokušava da se približi lokalnom stanovništvu, koju nije bilo naročito blagonaklono prema ovom američkom brendu. Šta više, lokalne ekološke organizacije javno „napadaju“ Teslu zbog ugrožavanja životne sredine. Ovi ataci eko ratnika su između ostalog i usporili proces izgradnje fabrike.

Ilon Mask je lično potvrdio da će se događaj 9. oktobra odigrati bez obzira na vremenske uslove, s tim da je Tesla naveo i da će posetiocima biti dostupna hrana u okviru proizvodnog pogona.

Mask je nedavno najavio da očekuje da će prvi automobili sići sa proizvodnih traka u evropskoj fabrici tokom oktobra, ili nešto kasnije. Kao što smo već rekli, ovde će se montirati Model Y i Model 3, pre svega za potrebe evropskog tržišta.

AutoRepublika 

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

I, da li će za kupce iz Evrope biti nešto niža cena ovih Tesli iz Nemačke?

Joseph

Oni će to sebi u džep ^^ oni smanje cijenu jednom i dignu dva puta 😀

S mile

Kad udare Evropske standarde, testove, regulative itd, može biti po meni, samo skuplja. Videćemo uskoro