1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ford restilizovao Fiestu (GALERIJA)
Ford restilizovao Fiestu (GALERIJA)
3

Ford restilizovao Fiestu (GALERIJA)

365
3
Podelite sa prijateljima:

Američki hečbek namenjen evropskim kupcima dobio je detaljno ažuriranje. 

Ford će pokušati da sa ovim osvežavanjem pogura prodaju Fieste u Evropi koja je daleko od onog nivoa na kojem je bila pre pet ili šest godina. Čak je i u Britaniji, gde je ovaj model dugi niz godina bestseler, sasvim izvesno da će ove godine izgubiti tu titulu.

Dakle, „plavi oval“ je morao da reaguje te je posle četvorogodišnje karijere hečbek iz B segmenta dobio temeljnu restilizaciju. Osvežavanje je fokusirano na nekoliko segmenata vozila, pre svega na dizajn. Fiestu su stilski „poklopili“ rivali iz Francuske, pre svega Renault Clio i Peugeot 208, koji izgledaju znatno atraktivnije u odnosu na američki model.

Najviše vizuelnih promena odigralo se na anfasu. Osim novog branika, zatim veće rešetke i drugačije svetlosne grupe, premešten je i znak „Ford“ koji se sada nalazi na masci hladnjaka. Svetla su izvedena u LED tehnologiji, dok su opcionalno dostupna i Matrix LED svetla. Pozadi i na profilu vozila su izmene bile zaista minimalne. Ford će ponuditi sedam novih felni, od 17 i 18 cola, kao i dve boje koje nazivaju Boundless Blue i Beautiful Berry.

Promene nisu izmakle ni u kabini. Fiesta sada može računati na veću digitalnu instrumentalnu tablu (dijagonala 12,3 inča), Pored toga, Ford je rešio da primeni i novi Sync 3 multimedijalni sistem kod osvežene Fieste.

Tamo gde Ford nije intervenisao jeste paleta motora i broj dostupnih trimova. Dakle, kod agregata uvodna jedinica je 1,1-litarski benzinac sa 75 ks, a tu je i 1,0-litarski motor FlexiFuel koji nudi 95 „konja“. Ecoboost turbo pogonska jedinica čini glavnu osovinu palete agregata kod Fieste i ostaje dostupna sa 125 i 155 ks.

Možda iznenađujuće je da snažnija varijanta sa 155 „grla“ ostala uparena samo sa manuelnim menjačem, dok se slabije izdanje od 125 ks može dobiti i sa automatskom transmisijom.

Ford nema nameru da odustane od hot heč segmenta, te Fiesta ST ostaje na tržištu. Potpuno unikatno je da ovaj potentni hečbek ostaje dostupan i u verziji sa troje vrata, pored one sa petoro vrata. Fiesta ST i dalje koristi 1,5-litarski trocilindarski EcoBoost motor, koji sada ima veći maksimalni obrtni moment. On iznosi 320 Nm, odnosno 30 Nm više nego ranije, dok snaga ostaje ista – 200 „konja“.

AutoRepublika 

(365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovde prikazano prelepo izgleda. Samo, koliko će to da košta i šta će od tih „lepota“ da bude standard i u kom paketu? Jer, Ford tu zna biti jako škrt …
Npr, ako pogledate Ford čak i u klasi iznad, aaktuelni Focus (npr. SLO cenovnik), od sedam dostupnih paketa oprema, samo 3 paketa imaju auto klimu, a od ona preostala 4, na samo jednom može opciono da se doplati za auto klimu. Na vozilu C segmenta, u 2021. godini …
Kod Fieste, koja je „klasa ispod“, sve to može biti samo lošije, siromašnije.

Miki

Mene cak i ne boli toliko klima koliko rucni podizaci stakla na zadnjim vratima.

igi

Ni do sada nije bila lepa, sada je još neskladnija. Redak model koji je lepši na slici nego uživo. Mada ih retko i ima.