1. Home
  2. Prezentacije
  3. Opel predstavio minijaturni električni gradski četvorotočkaš (GALERIJA)
Opel predstavio minijaturni električni gradski četvorotočkaš (GALERIJA)
8

Opel predstavio minijaturni električni gradski četvorotočkaš (GALERIJA)

685
8
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka ponudiće klona Citroena Ami za nemačko tržište. 

Pametan potez Opela, ili bolje reći Stellantisa, jer se već dokazalo da će kupci u Nemačkoj radije da kupe bilo šta pod zastavom domaćeg brenda, nego li inostranu robu. Tako je Ami dobio brata blizanca sa druge strane Rajne koji nosi naziv Rocks-e.

U Opelu ističu da je ovo SUM odnosno što je akronim za Sustainable Urban Mobility odnosno na srpskom održivu urbanu mobilnost. Rocks-e, kao i Ami, namenjen je isključivo za upotrebu u gradskim uslovima vožnje. Zamišljen je kao prelaz između skutera ka automobilima, a mogu ga koristiti i oni koji poseduju samo AM kategoriju u vozačkoj dozvoli. U Nemačkoj to znači da će sa njim moći da upravljaju i osobe stare svega 15 godina.

Predstavnici proizvođača iz Riselshajma navode da je Rocks-e idealno vozilo za eksploataciju u urbanim uslovima, te da će u gami Opela zauzeti poziciju ispod električne varijante Corse. Ovaj električni četvorotočkaš dug je samo 2,41 metar, i u njega se mogu smestiti dve osobe.

Opel Rocks-e koristi bateriju kapaciteta 5,5 kWh, koja se za samo 3 časa i 30 minuta može u potpunosti napuniti na bilo kojoj utičnici u domaćinstvu. Nemci su ispratili formu Citroena Ami, odnosno nisu odustali od kubičnog izgleda, sve zarad maksimalnog iskorišćenja prostora u samom vozilu.

PR služba Opela ističe da se na mesto vozača može smestiti osoba i viša od 1,9 m. Prostor za odlaganje prtljaga je naravno vrlo ograničen, ukupno je dostupno svega 63 l, dovoljno za manju nabavku u lokalnom supermarketu.

Rocks-e je u potpunosti prilagođen upotrebi u gradu. Ima točkove skromnih dimenzija – samo 14 cola, a još skromniji je prečnik okretanja vozila – svega 7,2 metra! Maksimalna brzina koju je u stanju da razvije ograničena je 45 km/h, a prema WLTP protokolu ovaj gradski mališan može da prevali 75 km sa punom baterijom.

Opel je potvrdio da će posle Nemačke Rocks-e biti ponuđen i na drugim tržištima, ali nije poznato i na kojim. Proizvođač iz Riselshajma nije saopštio koliko će koštati ovo vozilo u Nemačkoj, ali je rečeno da će se narudžbine primati od jeseni.

Sačekaćemo da vidimo da li je Opel Rocks-e zaista imalo drugačiji od francuskog blizanca, do tada možete se podsetiti našeg testa Citroenovog Amija.

AutoRepublika 

(685)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ali, Vmax od 45 km/h je baš malo …

BB

A ti znaš kako je prošao onaj drugi Rajković sa samo 30 km/h?

moron

Ali, samo zato jer ona crna limuzina nije imala zAjEB za pešake …

BB

I? Šta veliš, 45 km/h malo? https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=443335

BB

Dobar, ne mogu reći auto kada to nije, ali dobra sprava za dnevno drljanje, dostavu pica, kupovinu, gradski, a Bogami i seoski , prevoz. Sprava koja je blizu kuće da se može uvijek zajašiti a da se ne mora o njoj mnogo brinuti. Prtljažnik je ovdje prostor ispred nogu suvozača…

Memo SSD
Balkanboj

E tuge, prepakivanje šporeta sa nadom da će zajebati Nemce da ga kupe…

TheStig

Izmislili toplu vodu. 😅Btw Piroški objavio recenziju ID.3. Čovjek iskren maksimalno, nije kao pojedini kojih ima i na AR. Platio VW reklamu 😂