1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Renault 4 ulazi u premijum kategoriju?!
Novi Renault 4 ulazi u premijum kategoriju?!
6

Novi Renault 4 ulazi u premijum kategoriju?!

2.02K
6
Podelite sa prijateljima:

Buduća „četvorka“ biće značajno skuplja naspram mlađeg brata – nove generacije Renaulta 5. 

Iako Francuzi ostaju verni planu da nadolazeća „petica“ bude pristupačan automobil, to neće biti slučaj sa četvorkom. Luka de Meo, šef Renaulta, potvrdio je na marginama minhenskog auto-salona da će Renault 4 zaisti opet stići na tržište, što je suštinski i prvi podatak koji je De Meo lično dao o ovom modelu.

„Četvorka“ će kao i „petica“ koristiti CMF-BEV platformu, a postoji i šansa da će upotrebljavati iste/slične pogonske sklopove. Ipak, Renault 4 će biti pripadnik SUV/krosover segmenta, što mu odmah podiže cenu. De Meo ističe da je Renault naučio mnoge lekcije o EV modelima.

„To što smo bili među pionirima nas je mnogo naučilo. Ovi automobili moraju da donose profit“, rekao je šef Renaulta ukazujući da ima istine u glasinama da je francuska marka i dalje na gubitku sa prodajom modela Zoe… On je ujedno potvrdio i da će novi Renault 4 imati „premijum cenovni prag“, što znači da će biti daleko skuplji u odnosu na „peticu“.

CMF-BEV platforma doneće značajne uštede u razvoju i proizvodnji električnih automobila. Prema zvaničnim podacima galskog brenda – troškovi proizvodnje Renaulta 5 biće za 33% niži u odnosu na one vezane za montažu hečbeka Zoe. Kad smo već kod njega, De Meo je potvrdio da će on opstati na tržištu do 2024. godine.

Luka de Meo je istakao da očekuje da baterije budu sve jeftinije. Veruje da će do 2025. godine za kWh biti neophodno platiti 100 dolara, a da će to pasti na 80 dolara do 2030. godine.

Što se tiče buduće generacije „četvorke“ očekuje se da ona stupi na scenu kroz tri do četiri godine. Žil Vidal, šef dizajnerskog odeljenja Renaulta, naveo je da će i ovaj krosover koristiti retro dizajn uz elemente futurističkog stila. Čini se nespojivo, ali ne sumnjamo da će Renault pogoditi „u centar“ sa izgledom modela sa oznakom „četiri“.

AutoRepublika 

(2016)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zekstra

Videla zaba da se konj potkiva pa digla nogu.

s mile

Pitam se pitam,

da li će posle opšte hajke na dizele, koje su do pre par godina glorifikovali, doći na red SUVovi

da li će za neko vreme, neko pokrenuti hajku na veliku masu, veliku čeonu površinu, velike gume, veliku potrošnju

ko bi ga znao, maby

Renault Terminator

Ovi nisu normalni.Još jedan SUV..izgleda da bi sledeći auto mogao biti još Renault ali već drugi ne.

Kittitelj

Koliko ja vidim cena ce mu biti „premijum“, ili na „pragu“ istog, za ostalo ne znam bas…

Onaj što ga zgazilo vreme

Reno 4 da bude premijum??
Ove treba duplo špricati. I da vrate Gona, to jeste da mu se izvine za sve gluposti koje su činili prema njemu

Renault Terminator

Plakaćemo mi za Gonom…ove čardašlije su riješile da totalno ugase klasiku.